Teknoloji

Serap Demirer’den SANTEK eleştirisi

Kocaeli’nin makine sektöründe öncü olması adına her yıl düzenlenen SANTEK 2016 fuarının en büyük standını Kocaelili firma Emektar Makina açtı.

24 Haziran 2016 Saat: 11:01
Serap Demirer’den SANTEK eleştirisi
Serap Demirer’den SANTEK eleştirisi

. Fuara özel aylar öncesinde çalışmaya başladıklarını belirten Emektar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Serap Demirer,  SANTEK fuarının, ne yazık ki bölge dışı firmalarının sahiplendiği kadar, Kocaeli yerel yönetim ve odaların sahiplenmediğini söyledi. 

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 26 - 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının giriş kısmına ilimizin köklü firmalarından Emektar Makina en büyük standı kurdu. SANTEK fuarına ilimizin makine sektöründe bilinmesi adına önemsediklerini ve aylar öncesinde hazırlıklara başladıklarını belirten Emektar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Serap Demirer, “Bu sene SANTEK’ de ana temamız saç işleme makineleriydi. Tam anlamı ile yerli mühendislerin ve yerli malı olan makineleri fuarda sergiledik” dedi.

KENDİ FUARIMIZDA GERİDE KALAMAZDIK

SANTEK fuarına ne yazık ki Kocaeli’nden çok bölge dışı firmalar tarafından önemsendiği belirten Serap Demirer, “Kocaeli’nin düzenlediği fuarda Kocaeli geride kalamazdı. Sanayisiyle anılan Kocaeli, bunun karşılığını vermesi gerekiyordu. Bizde Emektar Makine olarak bu yükün altına girdik. Fuarın en büyük standının Kocaelili bir firma olmasını istedik. Bunu da başardık. Gece gündüz hazırlıklarımızı tamamladık. Dünyanın her noktasında var olan markaları geride bıraktık” şeklinde konuştu.

AÇILIŞTA FOTOĞRAF VERİP HEMEN KAYBOLUNMAMALI

“Kocaeli’nde fuarlarda bir hata yapılıyor. Firmalar yıllık bütçelerinden büyük özveri ile planlama yaparak fuarlara katılıyor. Ama ne yazık ki, ilimizde açılışta 20 dakika fotoğraflar verilip, ikişer dakikalık stantlar gezildikten sonra, yatırımcı kendi başına bırakılıyor. Firmalar arası ticari hacmin gelişmesinde odalar ve yerel yönetimler daha aktif rol alması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin önemli bir hedefi var, 2023 hedefine ulaşabilmemizin anahtarının ben sanayi ve makine sektörü olduğuna inanıyorum”

30 MAKİNA VE UZMAN PERSONELİMİZLE YERİMİZİ ALDIK

60 yıllık köklü bir firma olan Emektar Makina’nın, Marmara bölgesinde tek olduğunu ancak Kocaeli’nden doğarak uluslar arası piyasada da var olmak istediklerini belirten Serap Demirer, “SANTEK fuarında 30 makine sergiledik. Şubelerimizdeki tüm kadrolarımızla fuarda yerimizi aldık. Fuarla ilgili hala bir çok firmadan telefon alıyoruz. Biz her yıl SANTEK’in ana dinamosu olmak için hazırız. Kocaeli büyürse bizimde büyüyeceğimizi biliyoruz. Emektar Makine olarak taşın altına elimizi koymaya her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.

DÜNYA DEVİ FİRMALARI MÜŞTERİLEMİZE SUNDUK

Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren Emektar Makina, dünyanın önemli firmalarında bayi temsilciliğini yürütüyor. Makine sektörünün akla gelen ilk firmaları olan Baykal, İmas,, Burla, Hürsan ve Bendmak’ın ürünlerinin Kocaeli ve Marmara bölgesinde müşteri yüzü olarak görev yapıyor. 60 yıllık birikimle bölgeye en iyi firmaların ürünlerini getirdiklerini belirten Emektar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Serap Demirer, “Biz sektörde hangi noktada olursak makine sektörünün en iyisi orasıdır” makine sektöründe iddialı konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat