Özdilek

Spor

Şentürk görevi Öztürk’e devretti

İzmit Belediyesi Kadın Basketbol Kulübünün başkanı Erdoğan Şentürk görevini Muhammet Öztürk’e devretti

6 Temmuz 2018 Saat: 14:26
Şentürk görevi Öztürk’e devretti
Şentürk görevi Öztürk’e devretti

İzmit Belediyesi Kadın Basketbol Kulübünün başkanı Erdoğan Şentürk görevini Muhammet Öztürk’e devretti. Kültür Tepesi’nde bulunan Kahve Aşkına Kafe’de yapılan devir teslim törenine kulüp yöneticileri Emre Ercanlı ve Necati Akkuzu katılım gösterdi.

 

“Beraber başardık bu işi”

Görevi devreden başkan Erdoğan Şentürk konuşmasında , “Ben bu klubülü213’ten beri başkanlığını yapıyorum. Bu kulüpteçok dağınık bir yapı mevcuttu. Bir buçuk senede kulübümüzü toparladık. 15’te görevi bırakacağımı söylemiştim. Fakat belediye başkanımız bana basketbol projesi yapmak istediğini ve projenin başında benim olmamı istediğini söyledi. 15’te basketbol takımımızı kurarak ana branş olarak kabul ettik. İzmit Belediyespor’u birçok farklı branşta güzel noktalara taşıdık. 18’te süper lige çıkacağız diye açıklama yapmışız. Bu zor bir açıklamaydı. Güzel bir yönetim kurulumuz var. Beraber başardık bu işi” dedi.

 

Son yıllarda kocaeli’deki en büyük başarı

“İlk senebölgesel ligde Türkiye 5.’incisi oldu ve ikinci lige çıktık” diyen Şentürk, “Sonra biz Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü takımını 246 bin TL rakamla bağış yoluyla devraldık ve başkan olduk. Playoff’ta final four’da güzel bir başarı elde ettik. Amacımız basketbolu tekrar Kocaeli’ye getirmekti. Bazen minibüslerle insanları maçlara taşıdık. Ama bu sene daha akıllı bir strateji geliştirdik. Bütçemiz 8-9 takımdan sonra geliyordu. 600 bin lira civarında bütçemiz vardı. Biz bu başarıları İzmit’in insanıyla gerçekleştirdik. Hocamız ve bazı oyuncularımız da İzmitli.  Türkiye kupasını İzmit’e getirdik. Yıllar sonra Kocaeli’de elde edilen belki de en büyük başarıydı.  Kadın basketbolunu yönetmek zor bir iş” şeklinde konuştu.

 

“Aday adayı olmak için bıraktım”

Şentürk başkanlığı belediye başkanlığı seçimlerinde aday olmak istediği için kulüp başkanlığını bıraktığını ifade ederek, “Bizim normal şekilde çıkmak hakkımızdı aslında. Lig bittikten sonraki süreçte lige katılacağımız deklare edildi. Şu anda Süper ligdeyiz. Bu İzmit için büyük başarı. Bizimle beraber emek gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. Şehir bunu çok istedi. 27 Mayıs’ta mevcut kulübümüzü kongre sonucunda Muhammet Öztürk’e teslim ettim.  Gençlik Kulübümüzü de Muhammet Öztürk’e teslim ettim. Takım süper lige çıktığında benim işim bitecek demiştim. Arkadaşların işi gerçekten zor, şimdiden başarılar diliyorum. Ben siyasetten geliyorum ama asla siyaseti bu işe bulaştırmadım. Her kesimden insanla bir arada olduk. Bu başarı benim hayalimdi. Hayalini kurduğum bir başka konu ise yerel yönetimlerde başkanlık yapmaktır. Belediye başkan aday adaylığı için görevi bırakıyorum. Önümde yoğun bir süreç olacak. Bırakma nedenim bu. Ben bu kulüpten hiç para almadım. Bu işi gönüllülük çerçevesi içerisinde yaptım. Benim için Kocaelispor’un süper lige çıkması değil, Kocaelispor’un şampiyonlar liginde oynamasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

 

“İlklere imza atan belediyeyiz”

Şentürk’ün ardından söz alan yeni başkan Muhammed Öztürk, “Başkanımıza teşekkür ediyorum. İzmit Belediyespor Basketbol takımı Süper ligdeyse kendisinin büyük emeği var. Bu süreç içerisinde bir kuruş dahi talep etmeden, hatta cebinden para harcayarak bu işi yaptı. Gönüllük olmadan bu başarı zaten ortaya çıkmazdı. Yeni yönetimimizi oluşturduk. Daha önceki yönetimden birkaç arkadaşımızı yeni yönetime dahil ettik. Arkadaşlarımızın çoğu belediyede bürokrat olarak çalışan arkadaşlar. İzmit Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında Türkiye’ye model olan bir belediye. İlklere imza atan bir belediyeyiz. İzmit’te spora destek vermeye çalışıyoruz. Şehrimizin sporuna değer katmaya çalışıyoruz. Kocaeli’de birkaç yıl sonra gençlerin Türkiye’de derece yapacağını düşünüyorum. Tüm belediyeler spora ciddi destek veriyor. Hedefimiz şehrimizdeki gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmaktır” dedi.

 

“Gençlerimize hizmet kattı”

İzmit Belediyespor’un kurumsal bir kulüp olduğunun altını çizen Öztürk, “Atletizmde ve jimnastikte derece elde eden bir takımımız var. Kulüp olarak birçok branşta ilklere imza atıyoruz. Kadın Basketbol takımımızın Süper Ligde olması gençlerimize bir heyecan kattı. Kocaelispor da ileride umarım Süper Lige çıkar da birçok dalda en üst ligde yer alırız. Her anlattığımız şeyin arkasında bir mimar var. O da Belediye Başkanımız. Onun gücü ve desteğiyle biz bu başarıları ortaya koyuyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat