Özdilek

Kültür/Sanat

ŞENSOY:KYÖD BASKINI POLİS DEVLETİNİN AYAK SESLERİDİR!

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Geçtigimiz Gün KYÖD (Kocaeli Yüksek Öğrenin Derneğ) de ki polis baskını ile ilgili CHP İl Başkanı Ferhan Şensoy'un yapmış  olduğu basın açıklaması şöyle:

 

 

 

Kentimizin en önemli demokratik kitle örgütlerinden biri olan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’ne, geleneksel sezon açılışının gerçekleştiği gece yapılan polis baskını, üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. 53 yıllık tarihinde ilk kez böylesine bir saldırıya uğrayan kentimizin saygın bir kurumu olan KYÖD’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kocaeli’nin sosyal ve kültürel yaşamında önemli yeri olan KYÖD’e gece yarısı gerçekleştirilen polis baskınının gerekçesini, baskın emrini veren Vali beyin açıklamasından öğrenmiş bulunuyoruz. Vali bey “İki vatandaş beni aradı ve KYÖD’ten yükselen müzik sesinden rahatsız olduklarını söylediler. Ben de önce uyarı amacıyla ekip gönderdim, müzik kesilmeyince gerekeni yapmaları için ekip gönderdim. KYÖD dokunulmaz değildir. Gereken yasal işlem yapılmıştır.” buyurmuşlar. Bize göre açıklamadaki tek doğru KYÖD’ün dokunulmaz olmadığıdır. Ancak, öteden beri AKP zihniyetinin eğlence yerleri ve alkol servisi yapılan mekânlar ile sosyal tesislere karşı izlemiş olduğu politikalar göz önüne getirildiğine, KYÖD baskınının o kadar da masum bir müdahale olmadığı kanısına varmakta ve aklımıza takılan soruları da Vali beye sormadan duramamaktayız. Sayın Vali; bu kentin tüm yurttaşları gece yarılarında size doğrudan ulaşabilir mi? Rahatsız olduklarını size ileten o iki vatandaş acaba “özel” vatandaşlardan mıdır? Size her vatandaşın her an ulaşabileceği bir telefon numaranızı kamuoyuna açıklamayı düşünüyor musunuz? Yakınlarında konut bulunmayan ve yasal saat sınırı aşılmamış bir zamanda o sesten rahatsız olanlar, sakın ola ki önündeki yoldan geçen vatandaşlar olmasın?!.. KYÖD başkanının 3 arabayla baskına geldiklerini belirttiği polisler için “sanki PKK eylemi yapılıyor gibi davrandılar” demesinden rahatsızlık duydunuz mu? Başka tür rahatsızlıklarını ileten vatandaşlarımızla ilgili de “gerekenleri” yaptıracak mısınız? Daha önce bizlerin ilettiği suç duyurusu karşısında niçin bu kadar duyarlılık göstermediniz? Referandum sürecinde yasak dönemde asılan, başbakanın miting daveti ile ilgili afişlerdeki “evet” propagandasını, “mitinge davet” olarak algılayan ve bir AKP’li gibi davranan, devletin valisi olamayan bir vali ile karşı karşıyayız. Yurttaşları arasında ayrım gözeten, hemen her konuda AKP yandaşlığı göze batan valinin, görev yaptığı kısa sürede kamuoyunda kaybettiği güveni ve tarafsızlığı geri kazanabileceği konusundaki umutlarımız giderek azalmaktadır. Bundan böyle kentimizde validen kaynaklanan benzer hoyratlıkların yaşanmaması dileklerimizle KYÖD’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

 FERHAN ŞENSOY

 İL BAŞKANI

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat