Özdilek

Siyaset

Şener, “Haram parayla Hacca gidilir mi?”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Türkiye Partisi Genel Başkan Abdüllatif Şener, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Partililerin katılımıyla Düzce ve Sakarya’dan gelenlerle birlikte salonu doldurmayı başardı. Abdüllatif Şener’e ilgi oldukça iyiydi. Toplantı öncesinde salona gelen bütün il ve ilçe başkanlarını kürsüye tek tek davet eden Abdüllatif Şener, yol arkadaşlarını onurlandırarak ,İktidarı eleştiren Şener, “Haram parayla Hacca gidilir mi?” dedi.

 

İlk söz Zeytincinin

İlk sözü alan İl Başkanı Hüseyin Zeytinci, Kocaeli’nin sorunlarını anlattı. Zeytinci, şunları söyledi; “Kocaeli’ni herkes dört dörtlük zannedebilir. Depremden sonra burada bazı sektörler öldü. İnşaat lokomatif olarak 1121 kalem mal vardır bu malları satanlar iş yerlerini kapattılar. Tek sebebi başbakanlığa bağlı TOKİ ve Büyükşehir’e bağlı Kent Konut. Bunlar milli emlak ve belediyenin arazilerini kullanıp bedel ödemeden kullanıyorlar. Diğer firmalar bu daire sayısına ulaşamıyor. Dört kattan fazla ev 5 kattan fazla iş yerine izin yok. Bu firmalardan Kocaeli dışından gelen insanları ihale alıyor. İnşaat sektörünü bitirdiler”.

Zeytinci Ayar’a Çattı

Zeytinci, konuşmasının devamında da AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar’ı hedef aldı. Zeytinci, şöyle konuştu; “Bu kentin 9 milletvekili var. Hiç biri Kocaeli’nin sorununu anlatmıyorlar. Gebze’den Eyüp Ayar mecliste. TOKİ’nin bu yatıklarını çok iyi oldğunu burdaki esnafın ölmesinin problem olmadığını belirten problem şahıs. Ayrıca Dilovası’ndaki çarpıklığı gündeme getiren profesöre dava açtı. Kocaeli’ye bir şey yapmadığı gibi yapanı da engelliyor”.

Haramla hacca gitmek

Bugün Türkiye’de iki grup kazanıyor. Birincisi siyasi iktidarın yandaşları. İkincisi bunlara yakın yabancılar. Devletin bir liralık işini 10 liraya yapıyorlar. Kul hakkı yiyorlar. Yolsuzluk yapan siyasetçinin cezası bazı ülkelerde idamdır. Haram parayla hacca gitseniz ne olur. Haram parayla sevap işlenir mi?”. Konuşmaların ardından Türkiye Partililer, Abdüllatif Şener ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nin önünde de vatandaşlara nohutlu pilav, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan bir menü ikram edildi

Kanser Yuvası Dilovası

Kocaeli`nin en büyük sorununu inşaat sektörünün ölmesi olarak değerlendiren Zeytinci, “Kocaeli`de TOKİ ve Kent Konut inşaat sektörünü öldürmüştür. 1121 kalem iş, inşaat sektöründe yok edilmiş, müteahhitler bürolarını kapatmak zorunda kalmıştır. İlimizden seçilen 8 milletvekili de Kocaeli`nin sorunlarını meclise taşıyamamıştır. Çarpık kentleşme, sağlık konularında sorunlar taşımaktadır. Türkiye`de kanser oranı 11.2 iken, Dilovası`nda bu rakam 36.2`dir” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat