Özdilek

Kültür/Sanat

SENDİKADAN ÜSTSÜZ PROTESTO

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

Gebze ilçesinde Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi bir grup, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikadan 7 kişinin işten çıkarılmasını tişört ve gömleklerini çıkartarak protesto etti.

Alman GEA Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş fabrikası önünde 37 gündür bekleyişini sürdüren arkadaşlarının yanına gelen yaklaşık 40 kişilik grup, üzerlerindeki tişört ve gömlekleri çıkarıp slogan atarak, işten çıkarılan işçilerin işe iadesini istedi. İşçilere hitap eden Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi Mali Sekreteri Necmettin Aydın, direnişlerinin 37. gününe geldiklerini ifade ederek, işten atılan işçilerin yanında olduklarını söyledi.

Asla susmayacağız
“Onları yalnız bırakmıyoruz, fabrika içinde de eylem yapan arkadaşlarımız var” diyen Aydın, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız iş başı yapıncaya kadar mücadelemiz sürecek. Sesimizi duyurmaktan vazgeçmeyeceğiz. Burada bir adaletsizlik var. Asla susmayacağız.” Alman GEA Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş firmasınca 1 Haziran'da işten çıkarılan 7 işçiden 4'ü işe iade için fabrika önünde bekleyerek eylem başlatmıştı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat