Özdilek

Eğitim

Senato Toplantısı Kazıklı Kervansaray'da Yapıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Üniversitesi Senato Toplantısı Kazıklı Kervansaray Salonu'nda yapıldı

Kentimizin Ulusal Mimarlık Ödüllü yapılarından Gölcük Kazıklı Kervansaray'da yapılan törende, alınan bu ödülün ve eser sahibinin isminin yer aldığı bir bilgi plaketi kervansarayın giriş kapısına çakıldı. Törenin ardından Kocaeli Üniversitesi Senato Toplantısı Kazıklı Kervansaray Salonu'nda yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof. Dr. Hasret Çomak, Prof. Dr. Arif Demir, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Çağlar, Kocaeli Üniversitesi Senato Üyeleri, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Yalçın Ergen'in katılımıyla gerçekleştirilen bilgi plaketinin çakıldığı törenin ardından yapının, Yapı Dalı/ "Koruma-Yaşatma" Başarı Ödülü Alan Mimarları Yrd. Doç. Dr. T. Gül Köksal ve Yrd. Doç. Dr. M. Burak Altınışık kervansarayın tarihsel ve restorasyon süreçlerine değinerek çalışmaları ve inşaat aşamalarını görsellerle anlattılar.

Senato Toplantısına geçmeden önce Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu bir konuşma yaptı. Kazıklı Kervansaray gibi eserlerin yapılmasının önemli çalışmalar olduğunu, bu eserleri yaşatmanın ise daha da önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Kazıklı Kervansaray'ın işlevselliğini sürdürebilmesi için senato toplantısını burada yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise Kocaeli'nin markası haline gelen Kocaeli Üniversitesi'nin Kazıklı Kervansaray Kültürel Yapısının sosyal ve kültürel olarak hizmete açılmasında büyük katkılar sağladığını belirtti. Konukların ve basın mensuplarının salondan ayrılması ile Kocaeli Üniversitesi Senato Toplantısı'na geçildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat