Özdilek

Siyaset

Selman: Büyükşehir vatandaşa kazık atıyor

CHP İlçe Başkanı Selman Yıldırım, Yenimahalle ve Serdar Mahallesi’nde 2B alanı üzerinde ev ve arsası bulunan 249 vatandaşın tapu beklerken Büyükşehir Belediyesi tarafından arsaların satın alındığını söyledi

7 Mayıs 2013 Saat: 11:03
Selman: Büyükşehir vatandaşa kazık atıyor
Selman: Büyükşehir vatandaşa kazık atıyor
CHP İzmit İlçe Örgütü`nün haftalık yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ilçe başkanı Selman Yıldırım Büyükşehir Belediyesi hakkında yüzlerce vatandaşı ilgilendiren bir iddiada bulundu. Yıldırım, 2B arazisi üzerinde evi bulunan 249 vatandaşın tapu beklerken arazilerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındığını ve vatandaşların mağdur edildiğini aktardı.
 
249 HANE SAHİBİ BAŞVURDU
Başkan Yıldırım, “6292 Sayılı Orman Vasfını Yitirmiş arazilerin değerlendirilmesi kamuoyunda 2-B olarak bilinen kanunundan yararlanmak için Yenimahalle`de  215,  34 tanesi Serdar Mahallesi`nde olmak üzere toplam 249 hane sahibi Kocaeli Defterdarlığı  Milli Emlak Müdürlüğü`ne başvurmuş ve başvuru bedeli olan 2 bin lirayı yatırarak 2-B alanı üzerinde bulunan evlerini satıl almak istemiş. 6292 Sayılı Kanunun 6. Maddesi bu alanların doğrudan hak sahiplerine satılmasına imkan tanıyor” dedi.
 
BELEDİYE SATIN ALMIŞ
Hane sahiplerinin başvuru parasını yatırıp tapusunu beklerken büyük bir şokla karşılaştığını kaydeden Yıldırım, “ Aynı kanunun 8. Maddesinin 3. Fıkrası ise, “Aynı alana birden fazla talipli çıkarsa öncelik Toplu Konut İdaresi(TOKİ), sonra Büyükşehir Belediyesi, alt belediye ve en son vatandaşın diyor. Büyükşehir Belediyesi ise bu kanundan yararlanarak Kocaeli Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü`nden 249 hanenin arazisini satın almış. Yıllardır tapu hayali kuran vatandaşlar hüsranla sonuçlandı” diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat