Özdilek

Güncel

SEL BASKININDA EKSİKLİĞİMİZ VAR

Yuvacık Barajı’ndan susuzluk çeken Gölcük’ün Hasaneyn ve Nimetiye köylerine su verilme töreni sonrasında İzmit’teki sel baskınlarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eksikliklerinin olduğunu söyl

2 Ağustos 2013 Saat: 18:53
SEL BASKININDA EKSİKLİĞİMİZ VAR
SEL BASKININDA EKSİKLİĞİMİZ VAR

Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle susuzluk çekenGölcük`ün Hasaneyn ve Nimetiye köylerine Yuvacık Barajı`ndan su vermeye başladı. Havaların sıcak gitmesi ve yağmur yağmaması nedeniyle susuzluk çekmeye başlayan Hasaneyn ve Nimetiye köylerine Hisareyn Terfi İstasyonu`ndan döşenen borularla su verildi. Hisareyn Terfi İstiasyonu`nda sususzluk çeken iki köy su verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.


Törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AKP gölcük İlçe Başkanı Sedat Yücel,Hasaneyn köyü Muhtarı Şaban Saral ve köylüler katıldı. Törende söz alan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram susuzluk çeken iki köy su verilmesi konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Bayram projenin 700 bin liraya mal olduğunu söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında suyun önemine dikkat çekti. Suyun olduğu yerde hayat vardır diyen Karaosmanoğlu, “Yazları kurak geçtiği için su sıkıntısı baş gösterdi. Hiçbir yerde susuzluk çekilmesine gönlümüz razı gelmezdi. Elimizden geleni yaptık ve köylerimizi suyla buluşturduk. Artık iki köyümüz susuzlukla değil suyun bolluğu ile gündeme gelir” dedi.


Konuşmaların ardından yapılan dualarla düğmeye basıldı ve iki köy su verilmeye başlandı. Tören sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkan Karaosmanoğlu, onca yatırıma rağmenİzmit`te  sel baskınlarının yaşanmasını değerlendirdi. Karaosmanoğlu, “Bir iki yerde eksik vardı. Buralarda borular dar. Yeterli boru yok. Yol inşaat yapımlarından gelen atıklar da mazgalları tıkadı. Su tek bir noktadan geldi. Bir anda yağış olunca sıkıntı yaşandı. Yakın zamanda İzmit Lisesi önünde bir operasyon olacak. Bir daha sorun yaşanmaması için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat