Özdilek

Ekonomi

Sektörlerinin en iyilerine ödül

Doğu Marmara bölgesinde bulunan başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek, gelişimlerini hızlandırmak amacıyla düzenlenen Sektörel Performans Değerlendirme Ödülleri, Wellborn Luxury Otel’de gerçekleştirilen törenle sahiplerine ve

28 Aralık 2013 Saat: 15:39
Sektörlerinin en iyilerine ödül
Sektörlerinin en iyilerine ödül

Sektörel Preformans büyük ödülünü Büyük  Ölçekli Kuruluşlarda  Ford Otosan A.Ş. Kocaeli , KOBİ ‘lerde  yine Kocaeli’den Teknodrom Robotik Ve  Otomasyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Sürekillik ödülünü ise TÜPRAŞ kazandı. Ödül töreninde 12 ayrı sektörde 10 Büyük Ölçekli Kuruluşa ve10 KOBİ Firmasına Süreklilik ödülü verildi.

BEŞ İLDEN KATILIM

Kocaeli Sanayi Odası önderliğinde; PWC Türkiye, Doğu Marmara ABİGEM A.Ş., Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, CNN Türk’ün işbirliğinde ve Bolu, Düzce, Sakarya ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odaları koordinasyonu ile düzenlenen yarışmanın ödül törenine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yrdımcısı Prof.Dr. AlinDemirci, KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Vergi Dairesi Başkanı Kadir Koşucu, İş Kur Müdürü Öztekin Kaşukçi. Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İhsan Ertuğrul, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Sakarya, Bolu, Yalova, Düzce Oda Başkanları ve sanayiciler katıldılar.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Açılış konuşmasını yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, zon gelişmelerin ekonomik dalgalanmalara neden olduğunu dile getirdi, “Sanayinin ve hizmetler sektörünün istihdama katkısı artıyor. Ancak yeterli değil. Kocaeli 3.852 kişi istihdam ile yine birinci sıradadır. Biz sanayicilerimizi UMEM’den faydalandırmak için çaba sarf ediyoruz. Ancak proje bir takım yapısal sorunlardan dolayı hedefine ulaşamıyor” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da sanayicilere övgüler yağdırarak ,”İyi ki varsınız. Sizler olmasanız, ülkemizin geleceği olmaz. Yaptığınız üretimler, verdiğiniz vergiler, oluşturduğunuz istihdam ile insanlarımıza ekmek veriyorsunuz.” dedi.

“KOCAELİ, TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasını Sektörel Performans  ödül Töreni mayasının çok tuttuğunu vurgulayarak, “Her şeyden önemlisi birbirlerine rakip olan Kocaeli, Sakarya,Bolu,Düzce ,Yalova bu Sektörel Performans ödül törenini birlikte düzenliyorlar.Bu müthiş bir organizasyondur” dedi.

 Kocaeli’nin Türkiyenin göz bebeği olduğunu vurgulayarak, “Kocaeli üretimde Dünya ile rekabet edebiliyor. Bu bölgemizin ihracatı son beş yılda yüzde 132 arttı.  Bunu Dünyada yaşanan krize karşı yaptınız. Onun için Kocaeli Türkiye’nin göz bebeği diyorum. Toplanan vergilerin yüzde 13’nü buradan sağlanıyor. Bir de borcuna sadık. Vergi tahsilatında birincidir” diye konuştu.

Vali Ercan Topaca da, beş ildeki kurumun bir araya gelerek güzel bir organizasyon düzenlemesi çok olumlu olduğunu vurguladı, “Birbirine komşu olan bu illerin çevre kirliliği ve alt yapı gibi ortak sorunları vardır. Bu konuda da bizlerin çalışmaları sürmektedir” diye görüş belirtti.

2013 YILI SEKTÖREL PERFORMANS DEĞERLENDİRME  ÖDÜLLERİ

BÜYÜK ÖDÜLLER

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Ford Otosan(Kocaeli)

-KOBİ: Teknodrom Robotik ve Otomasyon A.Ş.(Kocaeli)

SÜREKLİLİK ÖDÜLLERİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Tüpraş(Kocaeli)

 SEKTÖR ÖDÜLLERİ

GIDA SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Oltan Fındık(Düzce)

-KOBİ: Balarısı Gıda(Düzce)

KİMYA SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş:Plastay Kimya(Kocaeli)

-KOBİ: Desi Kimya

PLASTİK  VE KAUÇUK ÜRÜNLERİ SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Öz-Ka Lastik (Kocaeli)

-KOBİ: Elvanlanxr Plastik (Kocaeli)

YAPI VE YAPI MALZEMELERİ SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Alka Sanayi(Kocaeli)

-KOBİ: İnciler İnşaat(Sakarya)

METAL SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Sarkuysan(Kocaeli)

-KOBİ: Kriyojenik (Kocaeli)

MAKİNE SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Yok

-KOBİ: I.C.M. Makine(Kocaeli)

TAŞIT ARAÇLARI VE YAN SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Dytech Otomotiv(Kocaeli)

-KOBİ: Ark Pres(Kocaeli)

 DİĞER TAŞIT ARAÇLARI SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Uzmar Gemi(Kocaeli)

-KOBİ: Yok

ELEKTRİKLİ TEÇHİZAT ÜRÜNLERİ SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Akım Metal(Kocaeli)

-KOBİ: Asis Otomasyon(Kocaeli)

TEKSTİL DERİ VE ÜRÜNLERİ SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: İmtekts Giyim(Düzce)

-KOBİ: Sümerler Tekstil(Kocaeli)

AĞAÇ VE AĞAÇ ÜRÜNLERİ, MOBİLYA SANAYİ

Büyük Ölçekli Kuruluş:Doruk Ağaç(Düzce)

-KOBİ: Yok

SU ARITMA VE ATIK BERTARAFI SANAYİ

-Büyük Ölçekli Kuruluş: Yok

-KOBİ: Şallılar Kağıt (Kocaeli)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat