Özdilek

Güncel

Şeker ve Doğan, gençlerle buluştu

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe SKM programı kapsamında, Genç Girişimciler Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

30 Mart 2017 Saat: 10:03
Şeker ve Doğan, gençlerle buluştu
Şeker ve Doğan, gençlerle buluştu

Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İzmit İlçe SKM tarafından düzenlenen program kapsamında, Genç Girişimciler Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Programa, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Teşkilat Başkanı Çağlayan Duman, Dernek Başkanı Bilal Bozkurt, İlçe Yöneticileri Alper Doğan, Bülent Durmuş, İl Yöneticisi Ahmet Sönmez ve Meclis Üyeleri İbrahim Elgin ile Aykut Bozkurt katıldı. Hayal Atölyesi Kafe’de düzenlenen programda, Milletvekili Şeker ve Başkan Doğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı.

 

‘Gençlerin önünü açmalıyız

Burada konuşan Milletvekili Şeker, “Bizler ezelden beri hür yaşadık ve hür yaşamaya devam edeceğiz Allah’ın izni ile. Bu bağlamda bizler için en önemli şey vatandır, dolayışı ile vatan müdafaasıdır. Bugün vatanı müdafaa etmek için 20 yaşındaki bir gence güvenerek askere yolluyorsak, gençlere siyasette de yer verirken onlara güvenmek ve onların önünü açmak zorundayız” dedi.

 

‘Her alanda söz sahibi olmalısınız’

Şeker, “Ayrıca 23 yaşında hakim olan bir kişinin aldığı karara yaşının genç olduğundan dolayı itiraz edebiliyor muyuz? . Ya da 22, 23 yaşında öğretmen olup görevine başlayan bir kişiye sen gençsin, öğretmenlik yapamazsın diyebiliyor muyuz? İşte bu yüzden hayatın her alanında gençlerin söz sahibi olması için elimizden geleni yapmalıyız. Bugüne kadar seçme hakkı olan ama seçilme hakkı maalesef tanınmayan genç kardeşlerimiz, her daim daha güzel şeylere layıktır. Biz buna inanıyoruz” dedi.

 

‘O imkanı vermeliyiz’

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da, gençlere güvenlerinin tam olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız her yerde gençleri ön plana çıkarıyor. Milletvekili seçilme yaşını önce 25’e indirdi. Gençlerimiz tüm sorumluluklar verilirken, seçilme hakkı verilmesine karşı çıkıyor. Bu madde gençlerimiz için çok önemli. Ben de bir dönem Milletvekilliği yaptım. Milletvekili olmak kolay değil. Başaran başarır, önemli olan o imkanı vermek” dedi.

 

Yeni sistem belediyeciliğe benziyor

Doğan, “Aslında belediye başkanlığı sistemi bu yapıya benziyor. Oy verirken, belediye meclisine ayrı, belediye başkanına ayrı oy veriyorsunuz. Başkan Yardımcılarımı kendim atıyorum. Hükümetimi kuruyorum, müdürlerimi yani. 24 tane müdürümüz var. Meclisimiz var, meclis bağımsız, yaptığımız işleri denetliyor, beni denetliyor. Mevcut sistemin bu hantal yapısı olmasaydı, Türkiye’de yapacaklarımızın belki 2 katını yapabilirdik. Yerelde bu kadar hızlı kalkınmanın olmasının, hızla uygulanmasının nedeni bu sistemdir” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat