Özdilek

Kültür/Sanat

Şeker Sekapark'ı Anlattı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, kentimize okumak için gelen üniversiteli öğrencilerle kahvaltı programında buluştu. Şeker “Büyükşehir Belediye’mizin, sanayi kentinden kültür ve turizm kenti olma yolunda Kocaeli’nde yaptığı dönüşümün adı Sekapark’tır”bilgisini verdi.
ÖNYARGIYI DEĞİŞTİRİYORUZ
Umuttepe Yavuz Selim Öğrenci yurdu ve Yahyakaptan’daki Zekiye Gündoğdu devlet yurtlarında kalan yaklaşık 70 öğrenciyle öğrenciyle Sekapark Otel’de bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker “Aranızda Kocaeli’nden öğrenci yoktur belki, ama eminim aileleriniz buraları iyi bilir. Onlara sorsanız Kocaeli bir sanayi kentidir. Biz bu dönemde önyargıyı değiştiriyoruz. Artık Kocaeli sanayi kenti olmasının yanı sıra turizm ve kültür kenti olma yolunda. Sekapark projesinin demiryolundan denize doğru olan tarafı dinlenme ve eğlenme yeri, demiryolundan kente doğru olan tarafı ise kültür ve bilim yeri oldu”dedi.
BİR TURİZM CENNETİ
Şeker şöyle devam etti:  “Kocaeli’nin tertemiz denizi ve gölü var. Bir taraftan kar yağdığında Kartepe’de kar turizmi yapılacak alanları var. Kışın Kartepe’de kayak yapılacak alanlarıyla, yazın Karadeniz’de Körfez’de ve Sapanca Gölü’nde   yüzme alanlarıyla Kocaeli tam bir turizm cenneti. Ayrıca Kocaeli’nin yüzde 40’ı orman alanı. Bu dönemde 3 milyon kadar ağaç diktik”
GÜZEL BİR GÜN
Öğrenciler kahvaltıdan sonra, yakın dönemde kente kazandırılan Thököly İmre Kültür Evi, Mevlevi Evi ve Şehit Yakınları ve Gazi Evi gibi kültür yapılarını yerinde gezerek bilgilendi. Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüslerle, Etnografya müzesi ve Tarihi Orhan Camisini gezen öğrenciler hem kenti tanıma fırsatı buldu hem de keyifli bir gün geçirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat