Özdilek

Siyaset

Şeker: Kentsel dönüşüm desteklenmeli

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 

 

 

 

Şeker: Kentsel dönüşüm desteklenmeli

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, kentsel dönüşümün bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, “Bu ancak devlet desteğiyle olur, belediyelerin bütçesiyle bu iş yürütülemez” dedi

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, dün gazetemizi ziyaret etti. Meclis’te İmar, Bayındırlık, Ulaşım ve Turizm Komisyonuna seçilen Şeker, kentte acilen kentsel dönüşüm çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı. Dilovası, Körfez gibi ilçelerde kentsel dönüşümün yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Şeker, ancak bu çalışmaları belediyelerin tek başına yapacak ekonomik gücünün olmadığını vurguladı. Ramazan ayı içinde her akşam iki yoksulun evini ziyaret ettiklerini söyleyen Şeker, kenttin her karışını gezdiklerini ve acil çözülmesi gereken sorunun kentsel dönüşüm olduğunu gördüklerini vurguladı. Şeker, kentsel dönüşümün maliyetinin yüksek olduğunu ve bu konuda devletin mutlaka çalışmayı yapan belediyeleri desteklemesi gerektiğini kaydetti. TOKİ’ye hazine arazilerinin çok düşük fiyatlar ya da ücretsiz verilmesi gibi desteklerin belediyelere de verilmesi gerektiğini söyleyen Şeker, “Kentsel dönüşüm için genel bütçeden ek ödeme yapılmalı ve bu denetlenmelidir” dedi.

 

ÖNCELİK VERİLMELİ

Kentsel dönüşüm için belediyelere genel bütçeden ek ödeme ayrılması için komisyon ve grup toplantılarında konuyu gündeme getireceğini ve önerilerde bulunacağını söyleyen Şeker, kenttin en sorunlu bölgelerinin başında Körfez ve Dilovası’nın geldiğini kaydetti. Şeker, “Dilovası’nda sanayinin içinde kalan bölgenin tamamı yukarı kaydırılmalı ve o çanak boşaltılmalıdır. Doğal afetlerde en tehlikeli bölge ise Körfez, burada da özellikle Tüpraş ve dolum tesislerine yakın olan bölgelere kentsel dönüşüm uygulanmalı. Bu iki bölge insan sağlığı açısından da büyük risk taşıyor” dedi.

 

KOCAELİ BİR MODEL

Özellikle sorunlu bölgelerin bulunduğu Kocaeli’de kentsel dönüşümün belediyenin tek başına yapmasının imkansız olduğunu ifade eden Şeker, bu konuda Ankara’da ciddi çalışmalar yapılacağına inandığını vurguladı. İmar ve Şehircilik Bakanlığı’nın kurulmasının ardından sürecin rahatladığını ifade eden Şeker, “Kocaeli Kentsel Dönüşüm alanında bir model. Bu çalışmalara erken başladı ve iyi işler yaptı. Bunların devam etmesi gerekiyor” dedi. Bayramdan sonra Ankara’ya taşınacağını söyleyen Şeker, ev eşyalarını Kocaeli’den alacağını ifade ederek, “Biraz milliyetçilik yapıyorum ama sonuçta bu insanlar bize oy verdi” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat