Özdilek

Kültür/Sanat

Sekapark’ta lale devri başlıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Nisan ayında Sekapark’ı renk cümbüşüne çevirecek olan laleler toprakla buluşuyor

   Baharla birlikte boy göstererek Sekapark’ı rengârenk bir havaya sokan birbirinden güzel laleler bugünlerde ekilmeye başlandı. Toprakla buluşan lale soğanları güzelliklerini sergilemek için Nisan ayına kadar toprak altında saklanacaklar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Lale Festivaliyle Sekapark’ı cıvıl cıvıl yapan laleler bu baharda da oluşturdukları yeni figürlerle göz dolduracak.Böylelikle bu günün lale devri başlamış olacak.

 

ÇOCUKLARA KAYU FİRÜRÜ

Laleler baharda çocuklara güzel bir sürpriz yapacak. Uçurtma tepesinin batı kısmında oluşturulan Kayu figürü çocukların en çok izleyeceği lale grubu olacak. Sekapark’ta oluşturulan figürlere ve diğer alanlara metrekareye yaklaşık olarak 80-100 adet lale gelecek şekilde ekim yapılıyor.

 

15 DÖNÜM LALE

Laleler Sekapark’taki toplam 15 dönüm alanda boy gösterecek. Kent genelinde ekilen bir milyon 500 bin lalenin yüzde 95’i Sekpark’ta yer alacak. Sekapark’ta Kayu, kuş ve Osmanlı motifleri gibi 140 figür izlenebilecek. Lale ekimlerinde 150 kişilik ekip 10 gündür sahada çalışıyor. Ekim çalışmaları hafta başında bitecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat