Özdilek

Kültür/Sanat

Sekalar üretime açılsın!..

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan, 6 Kasım 1936, SEKA İzmit Kağıt Fabrikası Tesislerinin resmi tören ile işletmeye açılışının yıl dönümü dalayısıyla basın açıklaması yaptı.

6 Kasım 2023 Saat: 10:07
Sekalar üretime açılsın!..
Sekalar üretime açılsın!..

 Sekalar üretime açılsın!..

6 Kasım 1936, Türkiye Cumhuriyeti'nin Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı çerçevesinde SEKA İzmit Kağıt Fabrikası Tesislerinin resmi tören ile  işletmeye açılışının tarihi günüdür.

 Maalesef, 12 Eylül 1980 faşist darbesi sonrası izlenen neoliberal politikalar ile GaziMustafa Kemal ATATÜRK'ün deyimiyle; “Her fabrika bir kaledir” gerçekliği bir kenara bırakılıp, Cumhuriyetle başlayan ve 1929 dünya ekonomik krizine karşın kamu öncülüğünde başarıyla süren sanayileşme hamleleri sonrası kazanılan tüm varlıklarımız birer birer elden çıkarılmış, “babalar gibi satılmış, peşkeş çekilmiş, çeşitli kurumlara devredilmiş veya kapatılmışlardır.

 Bugün ekonomik olarak geldiğimiz nokta bu gerçekliğin acı bir sonucudur. Emperyalizmin dayattığı bu model derhal terk edilerek; “ÜRETEN TÜRKİYE”yi yeni baştan inşa etme hamlesine girişmeliyiz.

 Türkiye Yüzyılına lafla değil, bir saniye bile beklemeden Mustafa Kemal gibi kararlı, üretim devrimi programı, planlı kalkınma ve icraat ile adım atılabilir.

 Soyadını Atatürk'ün verdiği, Türk Kağıt Sanayinin Kurucu Müdürü Mehmed Ali Kağıtçı'nın; “Yaşamak için ekmek ne ise düşünmek için kağıt odur. İkisini de topraklarında yetiştirmeyen milletler eksikli olur.” tespitinin 6 Kasım 1936 da yaşama geçişi gibi diğer sektörlerle beraber tekrar “Üreten Türkiye” hedefimiz olmalıdır.

 “Bir memleket kağıdını kendi üretmediği zaman ulusal kültürünü yabancı lütfuna bağlar. Kapitülasyonların en tehlikelisi de budur.” diyen ATATÜRK'ün bu sözleri dikkate alınmalı ve ülkemizin kağıt üretimindeki eksikliğinin kapatılması için;

 SEKALAR, ÖNCELİKLE KAĞIDIN BAŞKENTİ OLAN İZMİT BAŞTA OLMAK ÜZERE TEKRAR KURULARAK, ÜRETİME KAZANDIRILMALIDIR!..

 Yetkililerimizi ve tüm kamuoyunu bu konuda yıllardır bıkmadan, usanmadan bu günde duyarlı olmaya ve girişime davet ediyoruz.

     Vatan Partisi olarak, Türkiye'nin her köşesinde sürdürdüğümüz “Üretim Devrimi Kurultayları” ile gündeme getirdiğimiz “Üreten Türkiye” ve bununla birlikte de “Birleşen Türkiye” programlarımızla ve bunları yaşama geçirecek inançlı, kararlı ve birikimli kadrolarımızla göreve hazırız.

 

             Başta, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bugüne değin Türk Kağıt

             Sanayine hizmeti geçen tüm yitirdiklerimize rahmet, yaşamda olanlara da

             sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.   

 

                 

                  Yalçın ARSLAN

 VATAN PARTİSİ Kocaeli İl Başkanı

 

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Gaye Dolgun 06.11.2023 13:20
Sekanın eksikliği ülkemiz sanayiinin başta gelen ihtiyacının en büyük ihtiyacı
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat