Özdilek

Sağlık

SekaDH ilaç danışma birim kadrosu yenilendi

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde, İlaç Danışma Merkezi Eczacı kadrosu yenilendi.

7 Temmuz 2017 Saat: 22:23
SekaDH ilaç danışma birim kadrosu yenilendi
SekaDH ilaç danışma birim kadrosu yenilendi

Hastane Eczacılarından Betül Akçay’ın getirildiği merkezde, hastalara ilaçlarını nasıl kullanmaları ve ilaçlarını kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği, ilaçlarının etkileri - olası yan etkileri, hangi durumlarda hekime/eczacıya başvurmaları gerektiği, ilaçlarının saklama koşulları ve ilaç uygulama yöntemi detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Hasta, İlaç Danışma Merkezi’ne başvurduktan sonra kullandığı tüm ilaçların bilgilerini eczacımıza vererek ilaç-ilaç ve ilaç-besin etkileşimleri karşılaştırmalı olarak değerlendirilir. Konu ile ilgili bilgi aktaran Eczacı Betül Akçay ’’İlaç danışma merkezimiz yaklaşık bir yıldır sağlık tesisimizde faaliyet göstermektedir. Hastaların mevcut ilaç tedavisinden en iyi düzeyde yararlanabilmesi için hasta eğitimi ve izlemi yapıyor, gerekli olduğunda hekimler ve diğer sağlık mesleği mensuplarıyla temas halinde bulunuyoruz. Hastalarımıza ilaçları hakkında bilgi vermenin yanı sıra, kullandıkları tıbbi cihazlar (nebülizatör, inhaler vs.) egzersiz, diyet, hijyen gibi konularda duyabilecekleri gereksinimler için destek oluyor, gerektiğinde hastayı hekime yönlendiriyoruz. İlaçları hakkında detaylı bilgi almak isteyen tüm hastalarımızı , ayaktan ya da yatan hasta veya hasta yakını, ilaç danışma merkezimize bekliyoruz’’ dedi.

- Ücretsiz ilaç danışmanlığı ile ilaçlar bilinçli kullanılacak  

Hastalar ve hasta yakınları hiçbir ücret ödemeden, poliklinik kaydı almadan, haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde İlaç Danışma Merkezi’ne başvuruda bulunabilirler. Eczacılarımız tüm vatandaşlarımıza ( Hastanede muayene olan – olmayan ) hasta-hastalık ayırt etmeksizin ilaç danışmanlığı hizmeti vermektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat