Özdilek

Kültür/Sanat

Seka yok, kitabı var

Seka Postası Gazetesi’nde yayınlanan haberlerden derlenerek Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görevli Yrd.Doç.Dr.Mehmet Sarıoğlu tarafından hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları arasına giren “Seka Postası’nın

16 Kasım 2013 Saat: 20:19
Seka yok, kitabı var
Seka yok, kitabı var

SDKM’de yapılan toplantıya Garnizon Komutanı(EDOK) Tümgeneral Muharrem Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yanı sıra SEKA’nın eski Genel Müdürü Halil Sönmez, Genel Müdür Yardımcısı Engin Gençoğulları, İzmit Müessese Müdürü Işık Alnıpak, daire başkanları ile müdürleri katıldı. Kitabın tanıtım toplantısına katılan SEKA’lıların duygulandıkları görüldü. Seka Postası’nın 1956 yılında dönemin SEKA Genel Müdürü Enver Atafırat’ın teşvikiyle yayın hayatına başladığını, ayda iki kez 26 yıl kesintisiz olarak yayınlandığını ve 1 Ocak 1982 yılında 517 nci sayısı ile yayın hayatını noktaladığını hatırlatan kitabın derleyicisi Yrd.Doç.Dr. Sarıoğlu, İşletme gazetesi olan Seka Postası’nın aynı zamanda kent kültürüne, sporuna ve yaşamına da iyi hizmetleri olduğunu söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yeni nesillerin bilmediği SEKA’nın tarihini anlatan vefa duygusunu tatmin eden kültürel bir yayın olduğunu belirtti. SEKA’nın 1934 yılında temeli atılıp 1936 yılında açılışı yapılan bir fabrika olmaktan çok şehrimizin simgesi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmonoğlu, “SEKA, sadece kağıt üreten bir fabrika hüviyetinde kalmamış; zamanla İzmit’in ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına da yön veren bir müessese konumunda olmuştur. SEKA, İzmit’le özdeşleşmiş; kentimize, ülkemize medeniyet üretmiştir. İzmit’te her ailede bir SEKA’lı vardır. SEKA’yı tarihin tozlu raflarında bırakmak bize yakışmaz, yeni nesillerle buluşturmak lazımdı.”dedi.

Karaosmanoğlu, kitabın derlenmesinde emeği geçen Yrd.Doç.Dr.Sarıoğlu ile birlikte emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat