Özdilek

Sağlık

Seka Devlet'e, Kadın Doğum ve Çocuk bölümü

Avrupa Birliği hibesiyle inşa adilen, 2007 yılında İzmit kadın, Doğum ve Çocuk Hastaniesi olarak hiuzmete açılan Alikahya Akarca Bölgesi’nde hastanenin yeni durumu, kent gündeminde önemli yer tutuyor.

27 Temmuz 2013 Saat: 12:27
Seka Devlet'e, Kadın Doğum ve Çocuk bölümü
Seka Devlet'e, Kadın Doğum ve Çocuk bölümü

Kamu Hastaneleri Birliği Kocaeli Genel Sekreteri Dr.Hasan Aydınlık, Alikahya’daki  hastanenin, Seka Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak çalışacağını açıklamıştı.

İzmit Seka Devlet Hastanesi yöneticisi  Dr.Atilla Esmen, bu konuda daha ayrıntılı açıklamalar yaptı.  Dr.Esmen, halen  Alikahya Hastanesi binasında ayakta ve yataklı tedavi hizmetlerinin devam ettiğini belirterek şu bilgileri verdi:

“-Alikahya’daki hastanenin kapatılacağı yolundaki haberler dogru değildir.  Alikahya’daki bina, hastanemizin ek binası olarak kullanılacak. Seka Devlet Hastanesi’ndeki bütün birimler  zaman içinde Alikahya’daki ek binada da bulunacak.Halen  Dahiliye, Noroloji, KBB, Genel Cerrahi,  Ortopedi ve Üroloji klinikleri  ve yataklı tedavi hizmetleri veriliyor. Doktor atandıkça, bu binada da yeni poliklinikler hizmete açılacak.”

KADIN-ÇOCUK YOĞUN BAKIM SAYISI ARTIYOR

İzmit Seka Devlet Hastanesi yöneticisi  Dr.Atilla Esmen,  Alikahya’dan taşınan Kadın Doğum ve Çocuk bölümlerinin  Seka Devlet Hastanesi binasında  ekim ayı sonuna kadar hizmete gireceğini de belirtti. Dr.Esmen şöyle konuştu:

“-Halen Seka Devlet Hastanesi binasında bu bölümler için tadilat devam ediyor.  Ekim sonundan önce tamamlanacak. Alikahya’daki yoğun bakım üniteleri yerinde duracak.  Seka Devlet Hastanesi’nde de  en az 21  kadın doğum ve çocuk yoğun bakım ünitesi  hizmet verecek.”

SEMT POLİKLİNİKLERİNDE KADIN-DOĞUM, ÇOCUK VAR

Dr.Atilla Esmen, Seka Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak  İzmit şehir merkezinde hizmet veren  Semt polikilniği ve Kızılay  Sağlık Merkezinde  Dahiliye, Üroloji, noroloji, KBB branşlarında  17.00-20.00 saatleri arasında da hizmet verildiğini,  semt polikliniğindeki Diş Ünitesinde de  08.00-20.00 saatleri arasında hizmetin sürdüğünü söyledi. Hergün saat 24.00’e kadar acil diş servisi de açık olacak. Dr.Esmen Kızılay Sağlık Merkezi binasında  diğer bütün branşların yanı sıra  Kadın Doğum ve Çocuk servisinin de hizmete başladığını açtıkladı.

YENİ GELEN DOKTORLAR

Halen Seka İzmit Devlet Hastanesi kadrosunda  yaklaşık 2 bin personel bulunuyor.  137 uzman doktor, 9 pratisyen hekim, 11 diş  hekimi Seka İzmit Devlet Hastanesi’nde halka hizmet veriyor. Son bir ay içinde Seka İzmit Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan yeniu uzman hekimler ise şunlar:

Bilge Şahin Akkale (Çocuk Uzmanı), Tuğba Zorlu (Cildiye Uzmanı),  Tuba Güngör  Kızıloğlu (Göz Uzmanı),  İsmail Korkut (Dahiliye Uzmanı), Müge Özçelik Korkmaz ( Kulak burun boğaz uzmanı),  Aslı Gülfer Kartal (Acil Hekimi),  Emrah Çelik (Acil Hekimi).

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat