Özdilek

Ekonomi

Seka ‘daki makinelere göstermelik temizlik !..

Seka’yı ve Sekalıyı yok ettikten sonra kalan hurdaları temizleyerek sözüm ona Seka Müzesini hayata geçirmeye ve göz boyamaya çalışıyorlar.

6 Nisan 2014 Saat: 15:32
Seka ‘daki makinelere göstermelik temizlik !..
Seka ‘daki makinelere göstermelik temizlik !..

Yok pahasına satmışlardı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AKP Hükümeti’nin aldığı kararla Seka’nin başta İzmit Tesisleri olmak üzere tüm Selüloz ve Kağıt İşletmelerini parçalayarak satmıştı. Hata ülkenin değişik bölgelerinde ki bazı Seka işletmelerini ürettikleri mal stokları, lojmanları ve hatta boşta bulunan arazilerini bile yok pahasına satarak temizlemişlerdi.

 

Çaycuma’yı satın alan yandaşa büyük kıyak

 

Seka’nın gözden çıkarılarak yandaşlarına satışı Çaycuma için ihale bile yapılmadan satış sırasında 1 milyar 100 milyon dolar veren yandaş bakın neler elde etmişti. 1 milyar 250 milyon dolar değerinde stok kağıt mamulleri, fabrikanın tamamı, boş arazileri, yüze yakın lojman dairesi ve Çaycuma’nın araçlarına kadar her şeyini satın almış oldu. Sadece stok mamuller verilen paranın 100 milyon dolar fazlasını getirmişti.

 

Seka’nın makineleri temizlenip sergilenecek

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülen Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Seka Kağıt Fabrikası’na ait makineler, temizlenip korunarak müzede sergilenecek. İlk kağıt üretimi yapılan makinelerden matbaa makinelerine, güç santralinden hamur hazırlama ekipmanlarına kadar birçok makine Seka Kağıt Müzesi’nde yer alacak.

 

80 YILLIK MAKİNELER

 

Seka Kağıt Müzesi açıldığında Türkiye’nin en büyük kağıt müzesi unvanını alacak. Kağıt fabrikası olarak seksen yıl hizmet veren Seka, aynı binalarda müze olarak hizmet vermeye devam edecek. Seka Kağıt Müzesi’nde Seka’dan kalan birçok makine orijinal haliyle bulundukları yerlerde sergilenecek. 1934 yılında kağıt fabrikasının kurulumuyla Almanya’dan gelen 70 metrelik ilk kağıt makinesi, hamur hazırlama, hamur temizleme, matbaa makineleri ve birçok küçük ekipman müzede sergilenmek üzere temizleniyor.

 

 

 

 

MAKİNE TEMİZLİĞİ 6 AYDIR SÜRÜYOR

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen makine temizliği çalışmaları yaklaşık altı aydır devam ediyor. Makine temizliği ile makineler pas ve kirden arındırılarak, müze ziyaretçileri tarafından ziyaret edilebilecek hale getiriliyor.

 

MAKİNELER TEMİZLENİP KORUNUYOR

 

Makine temizleme işleri kapsamında makineler kuru buz yöntemi, sulu kumlama yöntemi, kumlama yöntemi gibi yöntemlerle temizleniyor. Pas ve kirden temizlenen makineler ve ekipmanlar, korunması için naylon ve streçlerle sarılıp, sergilenmeye hazır hale getiriliyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat