Özdilek

Ekonomi

''Şehiriçinde çalışana belge alma zorunluluğu yok''

Kocaeli Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Kaya ve Başkan Vekili Necati Kar üyelerine yönelik önemli bir açıklama yaptılar.

12 Eylül 2013 Saat: 20:18
''Şehiriçinde çalışana belge alma zorunluluğu yok''
''Şehiriçinde çalışana belge alma zorunluluğu yok''

Aynı zamanda Kocaeli Esnaf Odaları Birlik Başkanı olan Kemal Kaya, Ulaştırma Bakanlığı’nın  ticçari araçlarla ilgili yetki belgeleri konusundaki yönetmeliğin ilimizde zaman zaman yanlış uygulandığını, bu nedenle federasyon nezdinde girişimde bulunduklarını anlattı. Kaya, “Federasyonumuzun  girişimleri sonucu Ulaştırma Bakanlığı bu konuya açıklık getirmiştir” dedi. Kemal Kaya’nın bu konudaki  açıklaması şöyle:

“- Karayolları Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyetlerde kullanılan taşıtların şöförlerinden ve Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında  Okul Servis Açı kullanan şöförerden SRC türü mesleki  yeterlilik  belgesi aranması gerekmektedir. Kapsam dışı faaliyetlerde  kullanılan  taşıtların  şöförleri ile D3 veya K2  yetki belgesi olan ve tek araç sahibi olan  gerçek kişilerin, kendi adlarına tescil edilmiş taşıtı bizzat  kendilerinin sürücu olarak kullanması halinde  bunların SRC türü  mesleki yeterlilik belgesi aranmaz.

Belediye sırları içerisinde ticari taşımacılık aaliyetinde bulunan taksi, minibüs ve benzeri taşıtları kullanan şöför esnafımızın  mesleki yeterlilik belgesi alma mecburiyeti bulunmamaktadır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat