Özdilek

Kültür/Sanat

Şehir Tiyatrosu 17 nci döneme hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 17 nci sezonunu Mehmet Çevik yönetiminde açmaya hazırlanıyor. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik SDKM giriş katında hizmete açılan Marbella Garden Cafe’de düzenlediği b

27 Eylül 2013 Saat: 20:23
Şehir Tiyatrosu 17 nci döneme hazır
Şehir Tiyatrosu 17 nci döneme hazır

Çevik’in verdiği bilgiye göre Şehir Tiyatrosu yeni sezonu  10 Ekim’de açacak. 5 Ekim’de kutlanacak tiyatro Bayramı’na da Şehir Tiyatrosu önderlmik edecek.

Tiyatro Müdürü  Turgut çakar, Şehir tiyatrosu sanatçıları   Aydın Sigalı, Koray Onur,  Serhat Güzel, Senem Akman,  Volkan Dinç ve Ozan Şahin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Genel Sanat Yönetmeni Çevik, her yıl olduğu gibi, bu sezona da büyük bir heyecanla hazırlandıklarını söyledi. Çevik şöyle konuştu:

“-5 Ekim’de Tiyatro Bayramı’nı kutlayacağız.  Kentimizin tiyatro seyircisine iyi ki varsınız  demek için teşekkür yürüyüşümüz olacak. Bu sezon İstanbul ve Ankara sahnelerine turneler yapacağız.  Avrupa’nın  çok önemli iki yönetmenine  Jean Dark ve Gazap Üzümleri oyunlarımızı yönetme teklifini götüreceğiz. Tır tiyatromuz devam edecek.  Kocaeli halkına bu sezon çok önemli bir süprizimiz de olacak.”

Çevik geçen yıl Şehir Tiyatrosu oyunlarını 86 bin kinin izlediğini,  doluluk oranının yüzde 80’i bulduğunu anlattı,  bu yıl daha fazla seyirciye ulaşmak istediklerini söyledi.

5 EKİM TİYATRO BAYRAMI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 5 Ekim’de  Tiyatro Bayramı etkinliği düzenleyecek.  5 Ekim Cumartesi günü  saat 17.00’de sanatçılar ve tiyatro emekçileri Fevziye Camii önünde toplanıp,  Anıtpark’a kadar bando eşliğinde yürüyecek.  Aynı akşam sokak gösterileri yapılacak, SDKM’de  saat21.30’da kokteyl düzenlenecek.

BU SEZONUN YENİ OYUNLARI

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, bu sezon  8 yeni oyunu sahnelemeye hazırlanıyor.

Sezon 10 Ekim’de  “Canlı Maymun lokantası” isimli oyunla açılacak.  “Töre”, “Dönemeç”, “Şair”, “Enfel” sezonun yeni oyunları olacak. Ayrıca çocuk oyunları “Zümrüdü Anka”, “Sevgi Çemberi” ve  “Masal” bu sezon için hazırlanıyor.

Şehir Tiyatrosu, geçmiş yıllarda  prömiyer yapan  “Rasat Zamanı”, “Kral Lear”, “Guguk Kuşu”,  “Küheylan”, “Dişi Horoz”, “Eski Fotoğraflar”, “Seneye Bugün”,  “Kurdela ya da  artı sonsuz”, “kel Şarkıcı”, “Gişe”, “Kristal Çiçek”, “Beyaz Tay”, “Yusufçuk” isimli oyunları da bu yılın programına aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat