Özdilek

Siyaset

SEDAT TATAR, “VALİMİZ HOŞ GELDİ”

CHP ilce başkanı Sedat Tatar, Kocaeli valisi Ercan Topaca’nın haftanın bir gününü Gebze de olacağına dair açıklamasını değerlendirdi.

18 Şubat 2013 Saat: 15:03
SEDAT TATAR, “VALİMİZ HOŞ GELDİ”
SEDAT TATAR, “VALİMİZ HOŞ GELDİ”
Tatar, yaptığı açıklamada, “Biz Gebze de yaşayanlar çoğunluk olarak Gebze’nin sorunlarının çözülmesi için yasayla il olmasını istemekteyiz. Sn. Valimizin Gebze ye gelip halkımızın sorunlarını dinlemesi iyi bir şeydir ve kendi takdiridir. Ancak bu durum Gebze il oldu anlamına gelmez, yasalarda illerin yöneticisi validir, ilçelerin yöneticisi kaymakamdır. Hali hazırda ilçemizde kaymakam mevcuttur. İlçemizi yönetme görevi kaymakamındır. Eğer ilçemizi yönetmede kaymakamlığın yetkileri yetersiz kalıyorsa, ilçemiz il olmayı ve valinin yetkileriyle yöneltmeyi hak etmiş demektir” dedi.

GEBZE HALKININ İL OLMA İSTEĞİ BASKILANIYOR
Gebze halkının yıllardır İl olma isteğinin bir takım lobilerce baskılanmak istendiğini söyleyen Tatar “Gebze ilçesinin son nüfus sayımlarına göre de Türkiye de en çok nüfusu artan ilçe olduğunu, geleceğe dönük planlamaları yapılmadığı takdirde Gebze de yaşamın zorlaşacağı açık ve nettir. Sayın valimiz devletin ilimizdeki temsilcisidir. Siyasetçilerin kendilerine tahsis edeceği mekânda değil, devletin yapacağı binalardaki makamlarda oturarak halkımızın sorunlarını dinlemesi, herkesi eşit vatandaş olarak kabul etmesi anlamına gelecektir. Valilik makamı sadece hükümeti temsil eden iktidarın temsil edildiği yer değildir. Vali devletin temsilcisi ve halkın valisidir. Gebze halkının da İl olma isteğini hiçbir yetkili öteleyecek tutum ve davranış içinde olmamalıdır” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat