Özdilek

Güncel

SEDAŞ'tan çağrı

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, “Enerjiyi çevremiz, geleceğimiz, bütçemiz ve ülkemiz için verimli kullanalım” dedi

11 Ocak 2016 Saat: 11:50
SEDAŞ'tan çağrı
SEDAŞ'tan çağrı


SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Türkiye’de enerji sektörünün hızlı büyüdüğünü ve ülkemizin sanayisinin gelişimi ve ekonomisiyle de bunun yakından ilgisi olduğunu belirterek, Enerji Haftası kapsamında herkesi, enerjiyi verimli kullanmaya davet etti. Güven, Türkiye’nin enerji verimliliğinin sağlanması konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve yapılan çalışmalarla sanayide enerji verimliliğinin sağlanması yönünde izlenen politikalara herkesin destek vermesi gerektiğini belirtti.

 

AZ ENERJİ, ÇOK FAYDA    

SEDAŞ İcra Başkanı Güven, enerji verimliliğinin aile, işletme ve ülke ekonomisi için de büyük önem taşıdığını belirterek, “Verimliliğin aynı zamanda, gelirin artması, aynı işin daha az enerji ile yapılması, enerjinin daha verimli kullanılması anlamına geldiğini ifade etti.  Güven, konforumuzdan vazgeçmeden, az enerji ile daha çok fayda sağlayabiliriz. Bu anlamda evimizde, ofisimizde,  sanayi kuruluşlarında alabileceğimiz birçok önlem var.” dedi.

 

SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ    

Güven, “Günümüzde artan enerji maliyetleri ve rekabet koşulları sanayicimiz için kaynakların etkin kullanımını son derece önemli bir konu haline getirmiştir.” derken, açıklamasının devamında, “ Ülkemizde oluşan cari açığın enerji ithalatından kaynaklandığına ve bir birim ürün veya hizmet elde etmek için gelişmiş ülkelere göre iki-üç kat daha fazla enerji tükettiğimize dikkat çekilmektedir. Bu koşulların da rekabeti olumsuz etkilediği bilinmekte, kısaca enerjinin çok kötü kullanıldığı alanlarda ve israf edilen yerlerde de gerekli düzenlemelere ihtiyaç duyuluyor” şeklinde konuştu.

 

ENERJİNİN  MALİYETİ BÜYÜK

Güven, enerji verimliliği konusunda toplumsal bilincin geliştiğini memnuniyetle gördüklerini belirtirken, “Sanayide üretim maliyetinin büyük bölümünü oluşturan enerji giderleri için,  sanayicimiz artık bu konuda daha duyarlı, bilinçli ve farkındalık sahibidir.  Sanayicimiz artık enerji verimliliğini hayata geçirmeyen işletmelerin, verim kaybına uğradığını, maliyetlerinin yükseldiği ve rekabet gücünün azaldığını ve bu şekilde kendi kendilerine ceza kestiklerinin farkındadırlar. Modern işletmelerimizde enerji yönetimi artık ele alınmakta, enerji verimliliği ve enerji yönetimi bütçesi yapılarak enerji verimliliği en önemli konu olarak değerlendirilmektedir. Artık bu konuda danışmanlık hizmetleri alınmaktadır. Verimlilik artışı ekonomik kalkınma sağlar” dedi. 

 

GELECEĞİMİZ, BÜTÇEMİZ İÇİN

“Tüketiciler olarak, çevremiz, geleceğimiz, hem kendi, hem de ülkemizin bütçesi için Enerjiyi verimli kullanmamız gerektiğini  bu hafta vesilesiyle bir kez daha hatırlayalım ve unutmayalım ” diyen Güven, “Gelecek için tüm kurumlarda bu konunun hassasiyetle ele alınmasını diliyoruz. Ülkemiz ve tüm dünyada verimli tüketim anlayışı ve bilinci ile enerjinin verimli kullanılması usullerinin uygulanmasını ve bu anlamda gerekli önlemleri herkesin almasını diliyoruz” çağrısında bulundu. 

 

YENİ ENERJİ HEDEFLERİ

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, açıklamasında, “Ülkemizde enerji politikaları konusunda önümüzdeki dönem için planlanan yaklaşımı memnuniyetle karşılıyoruz” diyerek, “Enerji Bakanlığımız ve EPDK’nın liderliğinde elektrik piyasasının liberalleşmesinde çok önemli adımlar atıldı. Bakanlıklar nezdinde alınan, enerji verimliliği, yerli ve yenilenebilir kaynaklara önem verilmesi, rekabetçi piyasanın oluşması, vatandaşın sürekli kaliteli, güvenli ve asgari maliyette enerjiye kavuşması hedeflerini memnuniyetle karşılıyoruz. Değişime öncülük etmeyi ana sorumluluğumuz olarak görüyoruz. SEDAŞ olarak bu kapsamda, 2016 yılında da yenilikçi, müşteri ve çözüm odaklı hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat