Özdilek

Güncel

SEDAŞ’tan bir yılda 53 bin elektrik kesintisi

SEDAŞ sorumluluğu altındaki bölgelerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerini eleştiren Haydar Akar, “Çağ atlıyoruz diyenlerin bugün Kocaeli’yi Ortaçağ’a götürdüğüne hep birlikte şahit oluyoruz” dedi.

12 Ocak 2015 Saat: 17:39
SEDAŞ’tan bir yılda 53 bin elektrik kesintisi
SEDAŞ’tan bir yılda 53 bin elektrik kesintisi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar, kar yağışının etkili olması ile birlikte ilimizde sık sık yaşanan elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı. 2011 yılında SEDAŞ’ın sorumluluğunda olan bölgelerde 64 bin saat elektrik kesintisinin yaşandığını belirten Haydar Akar, “Ülkemizde 21 elektrik dağıtım şirketi hizmet verirken bu şirketler içerisinde SEDAŞ, kayıp-kaçak oranının en az olduğu bölge konumunda ve elektrik kesintileri, trafo arızalarında da ilk beş içerisinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.


“SEDAŞ AVRUPA’DAN UZAK”

SEDAŞ’ın ‘Bölgemizde ve ilimizde yatırımlar arttı, Avrupa standartlarındayız’ açıklamalarına rağmen, rakamların SEDAŞ’ın Avrupa’dan çok uzak olduğunu ortaya koyduğunu belirten Haydar Akar, “Ülkemizde 21 elektrik dağıtım şirketi hizmet verirken bu şirketler içerisinde SEDAŞ kayıp-kaçak oranının en az olduğu bölge konumunda ve yapılan elektrik kesintileri, trafo arızalarında da ilk beş içerisinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

 

“YEREL YÖNETİMLER DE SINIFTA KALDI”

Sözlerini sürdüren Akar, “2011 yılında 53 bin kez elektrik kesintisi yapan SEDAŞ, 2012 yılının ilk on ayında 59 bin kez elektrik kesintisi yapmış. Avrupa’da bu kadar elektrik kesintisi olsa hükümet düşer. SEDAŞ yetkililerinin ve Enerji Bakanının ne kadar özverili çalıştıklarını belirten açıklamalar da günah çıkartmaktan ibaret. SEDAŞ ile birlikte yerel yönetimler de sınıfta kaldı. Bu konuda en akılcı önlemi okulları tatil ederek Sayın Vali almıştır. Çağ atlıyoruz diyenlerin bugün  Kocaeli’yi Ortaçağ’a götürdüğüne hep birlikte şahit oluyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat