Özdilek

Kültür/Sanat

Sedaş Çileden Çıkardı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

Belsa`nın alt kısmında bulunan ve SEDAŞ`ın müteahhit firmasına verdiği fatura ödeme noktasında sistemin arızalı olması nedeniyle vatandaşlar faturalarını yatıramadı. Fatura ödemelerinin son günü olması nedeniyle çileden çıkan vatandaşlar SEDAŞ`a öfkeliydi. Yapı Kredi`ye bağlı Kredix Shop kuruluşuna ait fatura ödeme sistemlerinin kapalı veya hatalı olmasından dolayı faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarla SEDAŞ Belsa şube sorumlusu Bülent Deniz arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışma daha fazla büyümeden olay yerine gelen polisler tarafından yatıştırıldı.
 

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ
İşyerlerinden izin alarak elektrik faturalarını ödemeye gelen vatandaşları Belsa`daki ödeme noktasında kötü bir sürpriz karşıladı. Sistem arızalı olunca faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar, elektriklerinin kesilmemesi için mağdur olduklarını gösteren bir belge istediler. Ancak Sedaş yetkilisi Bülent Deniz böyle bir yetkisi olmadığını, nitekim böyle bir kâğıt verse de yine elektriklerinin ÜNKA firması tarafından kesileceğini belirtti.  
 

ÖDEME NOKTASI KAPANDI
7 personeliyle elektrik faturası ödeme noktası olarak hizmet veren SEDAŞ Belsa Fatura Ödeme Noktası, sistemdeki sorunu düzeltemeyince vatandaşları polis yardımı ile dışarı çıkartarak ödeme noktasını kapattı. Şube sorumlusu Bülent Deniz, sistem düzeldiği zaman yeniden açılacağını belirtti. Deniz, sorunun bayiden kaynaklanmadığını, kentin hiçbir noktasında faturaların ödenemediğini, sistemden kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade etti.
 

12 TL AÇMA PARASI
Şube sorumlusu Deniz, “Sorun bu ödeme noktasından kaynaklanmıyor; tüm şehirdeki ödeme noktalarında işlem yapılamıyor. Vatandaş sinirini bizden çıkarıyor, ama konu hakkında bilgi verebilecek kurum biz değiliz. Ödeme günü geçen faturaların kesilme işlemleri yapılacaktır ve 12 TL açma kapama ücreti alınıyor. Üst kurumdakii yetkililerle görüştüm. En kısa zamanda sistemin yeniden geri getirilmesi için çalışılıyor. Geçen sefer aynı durumla karşılaştık ve 1,250 TL kargaşa anında çalındı. Böyle devam ederse kapatmak zorunda kalacağım” dedi.
 

                                                        Kaynak; Bizim Kocaeli

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat