Özdilek

Siyaset

Sedaş binası nihayet yıkılıyor

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek yıllardır yıkılmayı bekleyen SEDAŞ binasına ilk kazmanın yarın vurulacağını söyledi

29 Temmuz 2013 Saat: 18:34
Sedaş binası nihayet yıkılıyor
Sedaş binası nihayet yıkılıyor
AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, partisi binasında yaptığı toplantıda hem il ve ülke gündemini değerlendirdi hem de parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Civelek, tehlikeli atıkların yakıldığı ve geri dönüşüm deposunun bulunduğu İZAYDAŞ`ın sınırları içerisinde yer alan bölgeye yapılması düşünülen atık bertaraf ünitesinin 31 Temmuz`da gerçekleştirilecek olan ihalesinin de ertelendiğini açıkladı. Civelek, “Tesisin yapımı için daha elverişli bir bölge tespit edilmesi adına yürütülen çalışmalar devam etmektedir” dedi.
 
Yıkım çalışmaları için gerekli izinleri alınan ve belgeleri tamamlanan Sedaş`ın eski binası ve jandarma lojmanları hakkında da bilgi veren Civelek, “Eğri olduğu tespit edilen Sedaş binasına, ilk yıkım kazmasını yarın vuracağız. Jandarma lojmanlarının yıkımı da bu hafta içinde başlayacaktır. Lojmanların yıkımıyla kentimiz daha rahat nefes alacak” diye konuştu. Ali Kahya`da yapılması planlanan stadyum ihalesiyle de ilgili açıklamalarda bulunan en başkan Civelek, yapım çalışmalarının 129 milyon TL`lik bir bütçeyle gerçekleştirileceğini açıkladı.
 
Kentteki ulaşım hizmetlerini de değerlendiren başkan Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 10 adet körüklü otobüs alacağını söyleyerek; “Yıl sonunda 20 otobüs ulaşım hizmetlerine dahil olacak. Halk otobüslerinin de genişletilmesi ve kişi kapasitesinin yükseltilmesiyle ulaşım hizmetlerinde daha iyi noktalara geleceğiz” şeklinde konuştu. Mısır`da yaşanan olaylara eğilen Civelek, Ramazan ayı içerisinde yaşanan olayların tüm dünyayı yasa boğduğunu kaydetti. 
Civelek, “Baltacılar denen çapulcular nedeniyle bu katliamlar yaşanmıştır. Bizi en çok yaralayan katliamlara karşı İslam dünyasının sessiz kalmasıdır. Müslüman, müslümanı vuruyor. O görüntüleri izleyen herkesin boğazı düğümleniyor. Mısır`daki vahşete sessiz kalan ya da ortak olan herkesten elbet hesap sorulacaktır” dedi. Parti çalışmaları hakkında bilgi veren başkan Civelek, il ve ilçe teşkilatları olarak her akşam, iftar için farklı bir kapıyı çalarak evlere misafir olduklarını söyledi. Yuvacık Barajı`na Sapanca Gölü`nden 2 farklı hattın çekilmesiyle ilgili de konuşan Civelek, hattın çekilmesini eleştirenlere; “Bu çalışma yapılmasıydı barajda su falan kalmazdı” şeklinde cevap verdi.
 
Civelek son olarak; “Ramazan ayının son çeyreğine girdik. İftar programları için çok sıkı çalışıyoruz. Her akşam partililerimizle fakirlerimizin sofrasına diz kırıp aynı çorbayı içiyoruz. Gittiğimiz yerlerde vatandaşımızı dinleme fırsatı da buluyoruz” dedi. Geçtiğimiz günlerde Kartepe CHP`nin iftar programına konuk olan CHP milletvekili Muharrem İnce`nin söylemlerine atıfta bulunan Civelek, “Sayın İnce, yerel seçimlerde ampulü sola çevirip, AKP`yi sallayın demiş. Kendisi fazla sallamış. Bu millet sandık başına geldiğinde, yaktığı ampulün ışığını, yöneticilerini yine ve yeniden en üst seviyeye getirecektir” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat