Özdilek

Güncel

SATANİST GENCİN KEDİYE ŞİDDETİ HAYVAN DOSTLARI TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları derneği üyeleri ve hayvan severler İzmit İnsan hakları Parkında bir araya gelerek, hayvanlara uygulanan şiddeti, tecavüzleri ve bunu yapanların ceza almamasını protesto edildi. Topluluk adına basın açık

17 Şubat 2014 Saat: 14:52
SATANİST GENCİN KEDİYE ŞİDDETİ HAYVAN DOSTLARI TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ
SATANİST GENCİN KEDİYE ŞİDDETİ HAYVAN DOSTLARI TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ

9.02.2014 tarihinde bir kısım sosyal medya kuruluşlarında, Eskişehir de bir üniversite öğrencisinin bir hayvanın bağırsaklarını dışarı çıkartmak suretiyle, işkence ettikten sonra vahşice öldürdüğü görülmüştür. Şikayetler üzerine gözaltına alınarak sorgulanan bu kişi, maalesef serbest bırakılmıştır. Neden mi? Çünkü ülkemizde hayvana eziyet SUÇ sayılmamakta ve tıpkı yere tükürmek gibi KABAHAT olarak değerlendirilmektedir.

Bugün burada olma nedenimiz, hayvanlara uygulanan tecavüz, şiddet ve işkencenin Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına alınması gerektiğini tekrar vurgulamaktır.

Ülkemizde maalesef her gün sayısız hayvan şiddete ve istismara uğramaktadır. Ne yazık ki bu ülkede, kafası ezilerek, bağırsakları deşilerek, tiner döküp yakılarak öldürülen, tecavüze uğrayan hayvanlar ve dile getirmenin dahi insana acı verdiği korkunç olayların yaşandığı bir gerçeklik ortamında yaşıyoruz. İnsanlık onuruna asla yakışmayan ve hiçbir tanımlamaya sığdırılamayacak bu gibi olaylar karşısında ilgili kurumlar ve idare tarafından gerekli ve caydırıcı yaptırımlar uygulanamamaktadır.

Hayvanları yakan, tecavüz eden, işkenceye uğratan, zehirleyen kişiye cüz-i para cezası vererek kurtulma şansı tanımak kamu vicdanına aykırı düşeceği gibi bu potansiyeldeki insanları adeta bu suça teşvik edici bir durumdur ve bilinmelidir ki hayvan ile başlayan bu vahşetin bir adım ötesi insandır.

Doğayı paylaştığımız hayvanların mal olarak görüldüğü bir hukuk sistemi asla gelişemez. Savunmasız hayvanlara acımasızca şiddet gösterenlerin hukuk kanalıyla cezalandırılmadığı bir sistem, bireyler için de asla güvence sağlamayacaktır. Hayvana şiddet ve istismar Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak nitelendirilmediği ve Kabahatler Kanunu’na göre para cezası ile ödüllendirildiği sürece bu ayıp ve şiddet sürecektir

Can alan bu katiller cezalandırılmadıkça, can almaya devam edecek ve bu vahşetler sürecektir.Artık, bütün çağdaş hukuk devletlerinde olduğu gibi hayvanlara karşı yapılan haksız ve hukuka aykırı bütün fiiller suç olarak kabul edilip ona uygun şekilde cezalandırılmalı ve kişinin sabıka kaydına işlenmelidir.

Doğanın ve hayvanların ne kendini savunacak 'avukatları', ne çıkarlarını koruyacak 'sendikaları', ne de 'oy hakları' var. 'İnsan merkezci' saplantılarımızı, 'kibrimizi' terk edebildiğimiz ölçüde diğer türlerle yaşamı daha eşit paylaşabilmeye yaklaşabileceğiz. Hayvanların merhamete, acınmaya, korunmaya değil, haklarının tanınmasına ve saygı gösterilmesine ihtiyacı var.

Unutulmaması gereken husus; burada savunulan hakkın bir kısım hayvan severin değil, doğrudan hayvanların hakkı olduğudur. “HAYVANLAR EŞYA DEĞİLDİR!''

Bizler Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği ve Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına, hayvanlara eziyet hukuk yoluyla gerçek anlamda cezalandırılana dek savunmasız canlıların hakları için mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

KOCAELİ DOĞA VE HAYVAN DOSTLARI DERNEĞİ ( Ynt Krl Bşk.Gonca ÇELİK KETENAĞ)

KOCAELİ BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU ( Ynt Krl Bşk Mücella ELGİN )

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat