Özdilek

Ekonomi

SARKUYSAN’IN 37 YILINDA ÖDÜL YAĞDI

Gebze’de kurulu bulunan SARKUYSAN fabrikası 37 kuruluş yıldönümünü gündüz ödül ve terfi töreni, gece de müzik ziyafeti ile kutladı.750 işçinin, 650 uzman personelin çalıştığı ve Birleşik metal-İş sendikasının örgütlü olduğ

25 Aralık 2012 Saat: 00:41
SARKUYSAN’IN 37 YILINDA ÖDÜL YAĞDI
SARKUYSAN’IN 37 YILINDA ÖDÜL YAĞDI

Gündüz fabrika merkezi konferans salonunda düzenlenen geleneksel kutlama törenine, başta Yönetim kurulu Başkanı hayrettin Çaycı olmak üzere, tüm yönetim kurlu üyeleri ve eşleri, genel müdür ve müdürleri, idari tüm personel ve işçiler katıldı.



37. Yıl kutlamasında, şirket bünyesine yeni katılanlar ve üst kademelere terfi edenler tanıtılırken, şirket bünyesinde 25,15 v3 5 yılını dolduran yüz personele plaket verildi. Yine, önerileriyle katkıda bulunan on civarında personelde altınla ödüllendirildi.



Kutlamada ilk olarak, yönetim kurulu Başkanı hayrettin Çaycı açıklamalarda bulundu. Sinevizyon eşliğinde ve konuşmalarını esprilerle süsleyen Çaycı şunları söyledi:.



Dünya, ülke ve Gebze’in ticari hayatının öncü kuruluşlarından olan SARKUYSAN, Kapalıçarşı’da altın ticareti yapan sarraf ve kuyumcuların öncülüğünde, 1972’de kuruldu. İsmi, kurucularının mesleklerini ifade eden SARraf, KUYumcu ve SANatkar kelimelerinin ilk üç harfl erinin birleştirilmesinden türetildi. Şirketin; ülkemizde tamamı halka açık.

SARKUYSAN’DA NELER ÜRETİLİYOR

Gebze ve Darıca bölgesinde sahibi olduğu 180 dönüm arazide, 77 bin metrekareyi aşan kapalı alanda 650 uzman personeli ile üretim yapan kuruluşun başlangıçta 10 bin ton/yıl olan üretim kapasitesi,
bugün yıllık 200 bin tonun üzerine çıkarılarak bir dünya ölçeğine ulaştı. SARKUYSAN; elektrolitik bakırdan mamül katod, çubuk, çeşitli çaplarda ve formlarda tel, yassı tel, profi l, kalay ve nikel kaplı tel, çok telli, bükümlü ve örgülü tel, oksijensiz elektrolitik bakırdan mamûl gümüş alaşımlı çubuk, bakır boru, yivli bakır boru üretiminin yanında bakırlama ve kalay kaplı bakırlama üretimi yapıyor.

BEŞ KITADA 50 ÜLKEYE İHRACAT



Mamülleri; elektroteknik, elektronik, motor, haberleşme, elektrik üretim ve dağıtımı, güneş enerjisi, ev cihazları, ölçü aletleri, savunma, otomotiv, kimya, inşaat-havalandırma ve sıhhi tesisat sanayilerinin standart girdisi oluyor. Tüm faaliyetleri için TS EN ISO 9001 ve ISO / TS 16949 Kalite Yönetim Sistemleri belgeleri olan ve ürünlerinde ‘sks’ markasını kullanan SARKUYSAN, yurt içi talebin önemli bir kısmını karşılıyor, üretiminin önemli bir bölümünü de beş kıtadaki 50’ye yakın ülkeye ihraç ediyor.

SARKUYSAN çevreye olan sorumluluğunu ‘ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki hassasiyetini de ‘OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği’ belgeleri alarak tescil ettirdi. Modern ekipmanlara ve deneyimli personele sahip SARKUYSAN laboratuarları, Türk Standartları Enstitüsü’nün ‘Laboratuvar Belgesi’ne sahip bulunuyor.

SARKUSYAN ŞİRKETLER TOPLULUĞU

SARKUYSAN bir şirketler topluluğudur. Makine yedek parça imalatı ve çevre koruma teknolojileri alanında faaliyet gösteren Sarmakina A.Ş., otomotiv ve makina imalatı sektörüne pik ve sfero döküm üretimi yapan Demisaş A.Ş., pazarlama ve satış şirketi Sarda A.Ş. ile emaye bakır tel üreten Bemka A.Ş.’nin kurucularından Bektaş A.Ş. grup içinde yer alan kardeş müesseselerdir.

ULUSLARARASI KURULUŞ

SARKUYSAN’ın yoğun ihracatı çerçevesinde ürünlerini doğrudan pazarlamak üzere bu alanda çok önemli iki ülke olan İtalya’da bir şubesi ve ABD’de 2002 yılında faaliyete geçen SARK-USA isimli satış ve pazarlama şirketi bulunuyor. 2009 yılında ABD’de kurulan SARK-WIRE isimli şirket üretime başladı. Ayrıca, Ege Serbest Bölgesi’nde bulunan tesislerinde katma değeri yüksek ürünlerin üretimi yapılarak ihraç ediliyor. ABD’de kurulu SARK-WIRE üzerinden üretim yapıyor SARKUYSAN; mamüllerini ABD’ye uzun yıllardır ihraç etmekte iken yukarıda da belirtildiği üzere 2002 yılından itibaren satışlarını doğrudan ABD’de kurulan SARK-USA isimli şirketi üzerinden pazarlamaya başladı.New York-Albany’de SARK-WIRE adı ile kurulan şirketin tesislerinde üretim yapmaya başladı. Böylece SARKUYSAN ABD’de doğrudan üretim yapan öncü bir sanayi kuruluşu oldu. Sosyal sorumluluk projeleri önem taşıyor.
Yorum Ekle
Haber Yorumları ( 0 )

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat