Özdilek

Siyaset

Sarıtoprak,“Darıca Belediyesi’ni ortak akla davet etti!

Darıca Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak, Darıca’nın ortak akılla yönetilmediğini söyleyerek iktidar partisine çağrıda bulundu.

14 Şubat 2022 Saat: 16:08
Sarıtoprak,“Darıca Belediyesi’ni ortak akla davet etti!
Sarıtoprak,“Darıca Belediyesi’ni ortak akla davet etti!

Sarıtoprak,“Darıca Belediyesi’ni ortak akla davet etti!

Darıca Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak, Darıca’nın ortak akılla yönetilmediğini söyleyerek iktidar partisine çağrıda bulundu.

     Sarıtoprak, “Artık dönem sizin döneminiz değil. Geminiz su aldı. Sizin peşinizi bırakmayacağız. Yapamıyorsunuz, beceremiyorsunuz, yönetemiyorsunuz. En kısa zamanda CHP ile ortak akılla ilçemizi yönetmeye davet ediyorum” dedi.

Darıca Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak, sosyal medya hesbaından bir canlı yayın yaparak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sarıtoprak, Darıca’nın en büyük problemlerinden bahsederek yetkilileri göreve davet etti. CHP’li Sarıtoprak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın seçim beyannamesinde söz verdiği projelerden bazılarının görev süresinde yetişmeyeceğini de söyledi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Darıca Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak şunları söyledi: “Darıca’yı yönetemiyorlar. 15 yıldır Darıca’yı yöneten iktidar partisi trafik problemini çözemedi. Büyükşehir belediyesi de buna bir çözüm bulamıyor. Özellikle Dr. Zeki Acar Caddesi, Aşıroğlu Caddesi, Tuzla Caddesi, Cengiz Topel Caddesi’nde trafik içinden çıkılmaz halde. Gebze’den Darıca’ya gelmek artık yarım saati aşar oldu. Buradan yetkilere sesleniyoruz: Darıca’nın trafiğini yeniden tadilat edin.

Tam donanımlı deprem toplanma merkezi

Elektrik konusu ülkemizin gündeminde. Darıca’da SEDAŞ’ın 40 Milyon TL olarak ayırdığı bir bütçe var. Darıca’da her ay 4-5 defa elektrik kesintisi yaşanıyor. Vatandaşlarımız ve esnafımız mağdur oluyor. 40 Milyon TL’ye rağmen hala biz çözüme ulaşamadılar. CHP olarak buradan sesleniyor: Darıca’da yüzlerce yardıma ihtiyacı olan ailelerimiz var. Muhtarlar vasıtası ile belirlenen ailelere belediyemiz tarafından fatura yardımında bulunmasını öneriyoruz. Yine Darıca merkezde esnaf zor durumda. Darıca merkezde 9 adet boş iş merkezi var. Esnaf Darıca merkezde iş yapmak istemiyor. Darıca Belediyesi iyi bir proje ile esnaf burada yeniden eski haline getirilebilir. Burasını canlandırmalıyız. Darıca’da deprem toplanma alanlarımız 26 taneydi. AFAD ile yapılan görüşmelerde bu sayı 40’a çıkarıldı. Bu toplanma alanlarının hiçbirinin alt ve üstyapısı mevcut değil. Defalarca söylememize rağmen bu konuyu gündeme almadılar. 17 Ağustos depremini unutmamalıyız. Her ay yakın illerimizde depremler oluyor. Millet Bahçesi’nde güzel bir alanımız var. Burada tam donanımlı bir deprem toplanma merkezi yapılmasını istiyoruz.

İşi yarım yapıyorlar

Darıca Belediyesi’nin 2020 yılında 170 Milyon TL, 2021 yılında 235 Milyon TL, 2022 yılında ise bütçesi 283 Milyon TL oldu. Darıca Belediyesi 3 yılda 683 Milyon TL harcamış olacak. Ancak bu harcanan paraya karşılık yapılan ne var? Bir kapalı Pazar yaptılar tam 4 yılda, iki defa müteahhit değiştirildi bir kere de proje tadilatına gidildi. 12 Milyon 600 bin TL Darıca Belediyesi para harcadı. Şu an tekrardan tadilata başlayacaklar çünkü 3 tarafı da açık bu pazarın. İşlerini böyle yarım yapıyorlar. Darıca’da Balyanoz Koyu’nu, altyapıyı, üst yapıyı, spor tesislerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Darıca’da yeni bir Hizmet Binası açılacak bunu da Gebze Ticaret Odası yapıyor. Darıca’da metro projesini de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapıyor. Yine gümbür gümbür reklamlar başlamış sosyal medyada Hükümet Konağı ile ilgili. Bunu da 683 Milyon TL’den bir bütçe ayıramadılar. Bunu da bakanlığın sırtına bıraktılar. Bizler bu paranın nereye harcandığını bilmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın parasını nereye harcıyorlar bilmek istiyoruz.

Bizler vatandaşlarımızın yanındayız ancak önerilerimizi kabul etmiyorlar

Darıca’daki vatandaşlarımızın hakkı olan belediyelerin arsaları var. Son 3 yılda Darıca Belediyesi 45 Milyon TL’lik bir arsa satışı gerçekleştirdi. Neden bu arsaları sattınız? Kimlere satıldı, hangi şartlarda satıldı o da meçhul. Bunların hesabını Darıca halkına vermeye mecbursunuz. Bizler CHP Grubu olarak sizlerden gelenleri belediye meclisinde iletiyoruz ancak yaklaşık 90 önergemizden sadece 4’ünü işleme aldılar. Bizler Darıca’da 48 bin 150 oy almış bir partiyiz. Kimse bizi pasivize edemez. CHP ilk seçimde halkımızla beraber size bunların hesabını soracak. Pandemi döneminde 6 ay boyunca mağdur olan esnafımıza bin 500 TL yardım yapılsın dedik gündeme dahi alınmadı. Derneklere yardım yapılsın dedik, hiçbir şekilde yardım yapılmadı. Bizler, CHP olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız.

Geminiz su aldı

Darıca’da üst yapı köstebek yuvası gibi. Derhal yama yama olan üst yapıları bırakın, üstyapı problemini de çözün.  Benim buradan söyleyeceğim: kendi yandaşlarınıza, kendi ekibinize nasıl para kazandırırız, Darıca’nın parasını nasıl çarçur ederiz zihniyetinden çıkın. Darıca 18 yıldır zaman kaybetti zaten. Bundan sonra gelin ortak akılla yönetelim. Bir iktidar partisi kadar oy almış CHP’yi davet edin ve ortak akılla ilçemizi yönetelim.  Yine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın 2019 yılında açıkladığı seçim beyannamesinde yapılmayan işler var. Yeni belediye binası, yeni kamu binaları, Tuzla-Bayramoğlu bağlantı yolu projeleri daha gündemde yok. 2 yıl kaldı verilen sözler nasıl tutulacak merakla bekliyoruz. Artık dönem sizin döneminiz değil. Geminiz su aldı. Sizin peşinizi bırakmayacağız. Vatandaşlarımızla her gün yan yanayız. Yapamıyorsunuz, beceremiyorsunuz, yönetemiyorsunuz. En kısa zamanda CHP ile ortak akılla ilçemizi yönetmeye davet ediyorum.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat