Özdilek

Güncel

SARISU'DA AİLE FACİASI

Kandıra’nın Sarısu Sahili’ne giden aynı aileden 3’ü çocuk 4 kişi boğulma tehlikesi atlattı. Durumu kritik olan bir kişi helikopterle, diğeri de ambulansla İstanbul’a sevk edildi

25 Ağustos 2013 Saat: 21:35
SARISU'DA AİLE FACİASI
SARISU'DA AİLE FACİASI

Yaz aylarının bitmek üzere olduğu şu günlerdeKandıra`nın Sarısu Sahili`nde adeta can pazarı yaşandı. Kandıra Baba Köyü`nde çiftçilik yaptığıöğrenilen ve adlarının Veysel Yeşilyurt (50), Vesile Yeşilyurt (17), Abdulkadir Yeşilyurt (15) ve Yunus Yeşilyurt (13) olduğu öğrenilen aynı aileden 4 kişi serinlemek için girdikleri SarısuSahili`nde az kalsın boğularak can veriyordu. 


BABASI PEŞİNDEN ATLADI 

İddialara göre baba Veysel Yeşilyurt, eşi fındık toplamaya gittikten sonra sıcak havadan dolayı bunaldı ve çocuklarını da alarak serinlemek Sarısu'da bulunan kayalıklar bölgesine gitti. Bir süre denize giren çocuklardan Yunus Yeşilyurt, iddiaya göre kayalıklara çıkarak dalgalı denize atladı. Bir anda dalgaların arasında kaybolan Yunus Yeşilyurt`u kurtarmak için babası Veysel Yeşilyurt hemen peşine atladı. 


DALGALARLA BOĞUŞTULAR

Ancak baba Veysel Yeşilyurt da boğulma tehlikesi geçirince büyük oğlu Abdülkadir Yeşilyurt ve kızı Vesile Yeşilyurt da onları kurtarmak için denize atlayınca dördü de dev dalgaların arasında gözlerden kayboldu. Olayı gören çevredeki vatandaşlar sağlık ve güvenlik ekiplerine durumu bildirdi. Bir süre sonra olay yerine gelen AFAD ekipleri vatandaşların da yardımıyla boğulmak üzere olan aileyi denizden çıkardı. 


KALPLERİ ÇALIŞTIRILDI 

Vesile Yeşilyurt ile Abdulkadir Yeşilyurt`un kalbinin durduğu fark eden AFAD ekipleri hemen suni tenefüs ve kalp masajı yaparak kaplerinin yeniden çalışmasını sağladı. Kurtarılan 4 kişi öncekKandıra Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Daha sonra hayati tehlikeleri devam eden Vesile Yeşilyurttam donanımlı ambulans helikopterle, kardeşi Abdulkadir Yeşilyurt ise ambulansla İstanbul Özel Avrasya Medikal Hastanesi`ne sevk edildi. Baba Veysel Yeşilyurt ve oğlu Yunus Yeşilyurt`un durumlarının iyi olduğu gelen bilgiler arasında.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat