Özdilek

Siyaset

Sarıbay, MİA kalbe saplanan hançerdir!

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MİA’nın kalbe saplanan hançer olduğunu ileri sürdü Cumhuriyet Halk Partisi İzmit İlçe Örgütü verdiği kahvaltıda MİA projesini masaya yatırdı.

20 Ocak 2018 Saat: 00:17
Sarıbay, MİA kalbe saplanan hançerdir!
Sarıbay, MİA kalbe saplanan hançerdir!

Yeşilova Mahallesi Altınoluk Pastanesi’nde verilen kahvaltıya İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Engin Taşdemir, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan katıldı.

“CHP’nin görevi halka duyurmaktır”

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Şu an önümüzde MİA konusu var. Bu projede bir arada olduğumuzu göstermek istediğimiz için bu kahvaltıda buluştuk. Plan geleceği organize etmek için yapılır. Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında yaptığı planı 2017 yılında neden değiştirdi?  Bu insanların öngörüsü sadece bir senelik mi? Büyükşehir, İzmit Belediyesi’ni es geçerek İzmit’i beton yığını yapmaya çalışıyor. MİA tekrar gündeme geldiğinde grup kararıyla ret oyu verilmiştir. CHP olarak bunu yapmak, halka duyurmak görevimizdir. Bu proje oldu, bittiye geldiğinde 60 bin istihdam

mı olacak, beton yığını mı olacak, rant mı sağlanacak? Hhepimiz göreceğiz. Eğer kazançlar belediyeye gelir olarak gelecekse projeyi destekleriz. Ama birileri bu projeden gelir sağlayacaksa kesinlikle karşıyız” dedi.

Kocaeli’nin kalbine saplanan hançer

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Sarıbay da, “Son dönemlerde gündemden düşmeyen MİA projesi için buradayız. MİA çok büyük bir rant projesidir. CHP ranta karşı duran ve asla izin vermeyen bir partidir. Kocaeli halkının bizim ranta karşı duruşumuzu görüp bize destek vermesi gerekiyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz. İlk MİA projesinde itirazımız sonucu mahkeme 11 sorundan dolayı iptal edildi. Şimdi tekrar ortaya çıkardılar. Eğer bu proje yapılırsa Kocaeli’nin kalbine saplanan bir hançer olacaktır” diye konuştu.

“Özak kendisiyle çelişiyor”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Geçtiğimiz meclis toplantısında Büyükşehir AKP meclis üyeleri bu konuda geri adım atmıştır. Konunun takipçisi olanlar CHP milletvekilleri ve meclis üyeleridir. Zekeriya Özak, bu projenin doğru bir proje olduğunu savunur şekilde açıklamalarda bulunuyor. Özak kendisiyle çelişiyor. İzmit imar komisyon başkanı bir de. Plan değişikliği ile ilgili olarak 2016’da ret oyu vermiştir. 01.11.2016 tarihinde kendi imzası vardır. Ne oldu da birden çark etmiştir. Bizim orada derdimiz bir mülk sahibi falan değil. Karşı durduğumuz konu

Şu; yüzlerce dönüm alanda plan değişikliği gerçekleşecek. Bir milyon metrekarelik bir inşaat alanı artacaktır. Karaosmanoğlu’nu bu kente ihanet noktasında geri adım atmaya davet ediyorum. Özak’ın da Karaosmanoğlu’nun çocukları da yarın öbür gün kendilerine rahmet okumayacaklardır” açıklamalarında bulundu.

HABER: Ufuk BAGAN

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat