Özdilek

Siyaset

Sarıbay’dan Milletvekili adaylarına nasihat ve tanıtım

CHP İl örgütü milletvekili adaylarını tanıttı İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Ağabey nasihat ile milletvekili adaylarına öneri ve telkinde bulundu.

25 Mayıs 2018 Saat: 14:37
Sarıbay’dan Milletvekili adaylarına nasihat ve tanıtım
Sarıbay’dan Milletvekili adaylarına nasihat ve tanıtım

Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Programa İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız ve milletvekili adaylarının yanı sıra ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

Nasihatta bulundu

Programda konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “44 arkadaşımız aday adaylığına başvurdu. Onlara cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 13 adayımıza başarılar diliyoruz. Bizde sıra önemli değil. 13. sıradaki arkadaşımız da birinci sıradaki arkadaşımız da bizim için aynı. Ben de biliyordum liste açıklanınca kırgınlıklar olacağını. Biz geriye dönüp bakmayacağız ve 13 adayımızla devam edeceğiz. Hiçbir arkadaşımız vatandaşla tartışmayacak. Elini sıkın ve oradan gidin. Bu sizden ricamdır. Adaylarımızın  kılık kıyafetine dikkat etmesi lazım. Günlük kıyafetle seçim çalışması yapılmaz. Siz artık Türkiye’nin 600 kişilik parlamentosuna girmeye adaysınız. Tanıtım araçları ve sizler trafikte kurallara dikkat etmelisiniz. Erkek arkadaşlarımız tıraş olmalı. Bunları ben söylemezsem olmaz. Bunlar önemli şeyler” dedi.

“Çalışırsak başarırız”

Sarıbay, “Gittiğiniz yerlerde nutuk atar tarzda konuşmayın. Yarın aday arkadaşlarımızla ilgili Ankara’da olacağız. Sloganlarımız, programlar belirlenecek. Hiçbir adayımızın dinle ilgili tartışmaya girmesini istemiyorum.  6 Haziran’da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Gebze-Dilovası bölgesinde iftar programına katılacak. Genel başkan STK’larla, bir araya gelmeli. 400 kişi varsa o iftarda 300’ü parti üyesi olmamalı. 9 Haziran’da Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce saat 17.00’de miting yapacak. Çok çalışarak biz bu işi başaracağız. Gittiğimiz yerlerde aldığımız sinyaller olumlu. 44 arkadaşımızın içerisinde kırgınlık olduğunu sanmıyorum. Hepinize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

CHP’nin milletvekili adayları kürüye gelerek kendilerini tanıttı ve  siyaseten mesajlarını verdi.

CHP’nin milletvekili adayları

Fatma Kaplan Hürriyet

Haydar Akar

Tahsin Tarhan

Muhip Kanko

Anıl Acurman

Ebru Küçükaydın

Yeşim Akpınar

Orkun Utkubaş

İsmail Demir

Ali Güneş

Sezer Nilgün Aydın

Tuğman Kayalı

Zeynep Çiğdem Canbaz

Güzel bir ülke bırakacağız 

1’inci sıradan milletvekilliği adayı olan Fatma Kaplan Hürriyet, “ 2015’te zorlu bir süreçte vekillik görevi üstlendik. Üst üste seçimler geçirdik. Aynı inançla ve azimle ülkemiz için mücadele ettik. Vatandaşın derdine derman olmaya çalıştık. Aynı cesaretle ve azimle bu mücadeleye tüm arkadaşlarımızla 25 Haziran sabahı güzel bir ülkeye uyanmak için ve güçlü parlamentoyu kurmak ümidiyle hepinize inanıyorum. Zorbanın ölümünü de güneşin doğuşunu da göreceğiz. Herkesin sesine ve inancına ihtiyacımız var. Birbirimizle dayanışmaya ihtiyacımız var. Aynı kararlılıkla yoldaşlığımızı başka bir Türkiye’de CHP kararlılığında yaşamaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza iyi bir ülke bırakmak için çalışacağı” ifadelerini kullandı.

İlk kez adaylar şehirde kavga etmiyor

2’nci sıradan milletvekilliği adayı olan Haydar Akar, “Biz her birimiz ayrı liste yapma şansına sahibiz. Herkesin özel yetenekleri var. Başvuran herkese teşekkür ediyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır. CHP 1977’den sonra ilk defa iktidara bu kadar yakın. Bu avantajı hep birlikte kullanmak zorundayız. Kendi içimizde diri durmalı, artık liste tartışmaları bitmeli. Bunun bittiğini de burada görüyorum. Önce Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacağız. Daha sonra Millet İttifikanı bu kentte birinci ittifak yapmalıyız. 16 yıl sonra Türkiye’nin tekrara demokrasiye kavuşması konusunda önü açılacak.  Parlamenter rejimi güçlendirerek ülkenin önünü açmalıyız.  Bu kentin sorunları ilk kez bu kadar çok kürsüde mecliste konuşuldu. Bunların hepsi bu dönemde yaşandı. Ben daha eski olduğum için söylüyorum. En çok bu dönemde sokağa bu kadar çok inildi.  İlk kez kentin vekilleri bu şehirde kavga etmiyor.

Mecliste yeri geldi dövüldük

3’üncü sıradan milletvekilliği adayı olan Tahsin Tarhan, “ Ben sanayiciyim ve sınıfımdan ayrı hareket eden biriyim. Artık tecrübeli bir siyasetçiyim. Kocaeli’yi çok iyi tanıyorum. Bu şehrin sorunlarını iyi biliyorum. Yerel Yönetimlerin bu kentte neler yapmadıklarını biliyorum Marka bir kentti bu şehir. Başka bir şehre gidip Kocaeli dediğinizde milletin gözü parlardı. Buranın kasabalarından köylerinden trene binip İstanbul’a günü birlik gidebilirdiniz. İstanbul’dan buraya alışverişe gelirlerdi. Tek yaptıkları battı çıktı, çarpık sanayileşme ve rant. Eğer biz bu Cumhuriyetin partisinde siyaset yapıyorsak mücadeleye devam ederiz. Mecliste dövüldük, dışlandık, horlandık ama demokrasi mücadelemize inandık. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu olacak” dedi.

Restorasyon hükümetinin parçası olmak istiyorum

4’üncü sıradan milletvekilliği adayı olan Muhip Kanko yeni bir restorasyon hükümetinin parçası olmak için aday olduğunu söylerken, “Listeye girememiş arkadaşlarımız kendilerini üzmesinler. Ben 2015’te listeye giremedim. Çalışmaya devam etsinler. Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yeni bir restorasyon hükümetinin parçası olmak için aday oldum” şeklimde konuştu.

Partimiz güzel yerden şans verdi

5’inci sıradan milletvekilliği adayı olan Anıl Acurman, “Gençlerin artık etkin olması için yola çıkmak istedik. Partimiz bize çok güzel yerden çok güzel fırsat verdi. Bu fırsatın layiği olmak istiyorum. Ben tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Sokağa çıktık her yerde aynı şeyi söylüyoruz. İnsanlar kendilerinden vazgeçtiler, çocukları için daha iyi gelecek istiyorlar. Ülkeyi değiştirmek istiyor artık insanlar. Gençler olarak bu değişimin genç gücü olmak istiyoruz. Bizim harika hayallerimiz var.  Biz bunu başaracağız, gelecek için biz gençleri seçin. Ben bu şehrin çocuğuyum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat