Özdilek

Siyaset

Sarıbay Adaylığını Açıkladı

Kocaeli CHP’nin atanmış il başkanı Cengiz Sarıbay, 27 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan il kongresinde başkan adayı olduğunu açıkladı.

14 Aralık 2015 Saat: 12:29
Sarıbay Adaylığını Açıkladı
Sarıbay Adaylığını Açıkladı

SARIBAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP’nin atanmış il başkanı Cengiz Sarıbay, 27 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan il kongresinde başkan adayı olduğunu açıkladı.

Cengiz Sarıbay’a destek vermek için CHP İl Binası’na gelen partililer binaya sığmadı. Parti binası önüne çıkan partililer, burada Sarıbay’ın adaylık açıklamasını dinledi. Sarıbay’a destek olmak için gelen isimler arasında İzmit, Çayırova, Gölcük, Kartepe, Körfez, Karamürsel ilçe başkanları, eski il başkanları Cihat Altunyuva, Necat Çakır, Keramettin Gençtürk ve İbrahim Aydın, Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, Musa Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağabeyi Ali Kılıçdaroğlu, Hakan Tanta, çok sayıda avukat ve partili yer aldı.

 47 YIL ÖNCE İZMİT’E GELDİM

Adaylık açıklamasında Cengiz Sarıbay’a eşi Nurdan ve kızı Feyza eşlik etti.  Sarıbay konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Başkan seçilirsem CHP’ye yeni bir il binası kazandıracağım. Artık bu gibi toplantıları dar salonlarda ya da sokakta yapmak zorunda kalmayacağız. Ben bu partiye 1975 yılında üye oldum. O yıldan bu yana partinin hamallığına, emekçiliğine, çaycılığına ve 2 defa da il başkanlığına aday oldum. Girdiğim seçimleri kazanamadım ama asla partime küsmedim. Okuma yazma bilmeyen anne ve babanın gurbetteki bir evladı olarak 47 yıl önce İzmit’e geldim. İzmit Lisesi’nden mezun oldum. İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirdim.

İHANET BENİM KİTABIMDA YOK

Bugün bu kentte sokakta gezerken insanlar bana saygı ve sevgi duyuyorsa bu CHP sayesindedir. Bu parti bana bunu kazandırdı. Ben en son 90’lı yıllarda milletvekili adayı oldum. O yıldan sonra da hiçbir makam ve mevkide gözüm olmadı. Sadece parti emekçiliği yapmak istedim. Bu partiden hiçbir talebim yok. Ben bu partiye bir şeyler verebilmek istiyorum. Bugüne kadar partime hiç küsmedim, küfür etmedim. Kimsenin küfür etmesine de müsaade etmem. Partiye küsmek, ihanet etmek benim kitabımda yok. Partinin bir bütünlüğe ihtiyacı var. Bu bütünlüğü sağlayabilmek için adayım. Eski genel başkanımız Deniz Baykal ve mevcut genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu il başkanlığını bana emanet ettiler, beni 2 defa atadılar. Şimdi seçime gireceğim ve partim için il başkan adayı olacağım.

BEN ELİTİST DEĞİLİM

Birileri bana elitist diyor. Kendi arabasını süren, işinden evine gidip gelen biriyim ben. Her sabah saat 9’da Kocaeli Adliyesi önünde beklerseniz beni görebilirsiniz. Öğlen 1’de büroma giderim. 6-7 gibi de büromdan çıkarım ve evime giderim. Dediğim gibi okuma yazma bilmeyen anne ve babanın çocuğu olarak bu kente geldim. Böyle bir insan nasıl elitist olabilir? Bana herkes her şeyi söyleyebilir ancak partime kimse tek kelime edemez. Ben yıllardır bu partinin içerisindeyim. Partinin kara kutusuyum. Partim hakkında konuşan, ihanet eden isimler bunu iyi bilmeli. Dilerim demokratik bir kongre süreci yaşayacağız. Şu anda sizlere sesleniyorum. Aday olacak bütün arkadaşlarımıza da bu imkanın sağlanacağını belirtmek isterim.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat