Özdilek

Çevre

Sarı Dere Ölüyor mu?

Son günlerde Çevre şöyle temizleniyor,hiç bir atık akar su ve denize karışmıyor,çevre koruma denetim altındaki iddialar Sarı deredeki balık ölümleriyle gündeme düştü.

8 Haziran 2013 Saat: 09:35
Sarı Dere Ölüyor mu?
Sarı Dere Ölüyor mu?

yüzlerce balık henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı öldü.

İzmit Akarca ve Bekirdere ile Kartepe ilçesinden gelen yan derelerin getirdiği yağmur suları ve yüzey sularını toplayarak oluşan Sarı Dere’de yüzlerce balık öldü. D-100 karayolunun paralelinde bulunan dere, yüzlerce sazan ve diğer tatlı su balıklarına ev sahipliği yapıyordu. Daha önce vatandaşların gelerek oltayla balık tuttukları deredeki yüzlerce balık öldü. Balıkların ölümleri üzerine bölge halkı da panik yaşadı. Su yüzüne ve dere kenarına vuran balıklarla ilgili çalışmalar başlatıldı.

 

Soruşturma başlatıldı
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili soruşturma başlatırken, su ve ölü balıklardan numuneler alındığı ancak henüz bir sonuca ulaşamadığı kaydedildi. Balıkların suyun oksijensiz kalması sebebiyle öldüğü sanılırken, çevre halkı bölgedeki fabrikalardan sızan atık sulardan da zehirlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Deredeki balıkların ölüm nedenleri yapılacak olan tahliller sonucu ortaya çıkacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat