Özdilek

Ekonomi

Saraç: KOKUNUN NEDENİ EVSEL ATIK

İ ZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, düzenlediği basın toplantısında 2012 yılını değerlendirdi. Türkiyenin ilk atık bertaraf tesisi olması özelliği taşıyan İZAYDAŞın işleyişi hakkında açıklamalarda bulunan Muammet Saraç, İ

29 Ocak 2013 Saat: 22:18
Saraç: KOKUNUN NEDENİ EVSEL ATIK
Saraç: KOKUNUN NEDENİ EVSEL ATIK

Atık miktarının 2012 yılında artış göstererek rekor kırdıklarını söyleyen Saraç, “Ciro 76.502.676, yakmaya gelen atık, 36 bin 500 ton. Yakılan atık miktarı 33 bin 374 ton oldu ve geçen yılın rakamları da geçildi. 2012 yılı şirketimizin vergi öncesi karı ise, 5.308.603 olarak gerçekleşti. Bunun yanı sıra ne işçilerimize borcumuz var ne de sigorta borcumuz var. İşçilerimiz ayrıca sendikalılar" dedi.

  Saraç, “Günlük olarak bir insan ortalama bir kilogram evsel atık üretir. Bu da demektir ki ilimizde her gün 1 milyon 604 bin evsel atık üretiliyor. Fabrikalardan da evsel atık gibi çöpler geliyor. Toplamda günlük olarak bin 800 ton evsel atık tarafımızdan kontrol altına alınıyor. Kuruluşumuzda 2012 yılı sonuna kadar 295 bin 215 ton tehlikeli atık kabul edilmiştir" diye konuştu.

   "Tıbbi atık sterilizasyon tesisimiz için her gün düzenli olarak ilimizdeki tüm sağlık kurumlarından tıbbi atıkları alıyoruz. Bu depolama istasyonunda, onları depolayarak, daha sonra bertaraf ediyoruz

       Yuvacık Barajı Kanal Tipi HES Projesi hakkında da bilgi veren Saraç, “Bu projemiz tamamen yerli üretim olacak. HES, yıl sonuna doğru tamamlanmış olacak. Şuan kazık çakma işlemleriyle ilgileniyoruz. 2.3 MW güce sahip olan HES projesi yılda 14 milyon kWH elektrik üretecek ve yüzde yüz yerli üretim olacak. İZAYDAŞ atık şirketi aynı zamanda enerji üretim tesisidir” dedi.

.

 BHC'LERİ YAKMAK İSTEMİYORUZ

BHC`lerin yakılması ile ilgili açıklama yapan Saraç, “BHC`lerle ilgili olarak 2000-2005 yılları arasında çalışmalar yapıldı, ancak ödeneksizlik nedeniyle hala bir şey yapılamadı. Bizim BHC'leri teknik olarak yakabiliriz, ama aradan bu kadar zaman geçtikten sonra, biz bunları bertaraf etmek istemiyoruz. Bir günde 500 kilo BHC yakmak yerine, onun yerine evsel atık bertaraf ederim" diye konuştu.

 

 KOKUNUN NEDENİ EVSEL ATIK

Özellikle çevre halkı tarafından koku nedeniyle çok sık eleştirildiklerinin hatırlatılması üzerine Saraç "İlk olarak atıklar evden çıktıktan sonra bize iki gün sonrasında falan geliyor. Özellikle yaz aylarında, çürüyerek gelen atıklar üzerlerine toprak atılması sırasında koku yayabiliyor. Bunu önlemek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama kimse bu atıkların başka atıklar olduğunu düşünmesin, o kokular sadece evsel atıklardan geliyor" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat