Özdilek

Ekonomi

SANTEK Fuarı 2016 Açılıyor

Tüyap Fuarcılık A.Ş.’nin organize edeceği Santek-2016 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, 26-29 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek

25 Mayıs 2016 Saat: 21:52
SANTEK Fuarı 2016 Açılıyor
SANTEK Fuarı 2016 Açılıyor

TÜYAP Fuarcılık tarafından Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) işbirliğinde; Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle 26-29 Mayıs tarihinde düzenlenecek “SANTEK 2016 – 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Fuarın tanıtımı bugün Wellborn Luxury Otel’de TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Tüyap Bölge Başkanı Gökalp Gökdemir’in katılımıyla yapıldı.

HEDEF 250 FİRMA, 30.000 ZİYARETÇİ

 TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, bu yıl fuarda 250 firma ve temsilciliğini, 30 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Üretim Makineleri ve İmalat Endüstrisi, Enerji, Elektrik, Elektronik, Otomasyon, Otomotiv ve Yan Sanayi, Liman, Tersane ve Gemi Sanayi, Demir Çelik ve Demir Dışı Metaller, Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri ana konu başlıkları altında grup/lanan firmalar, ürünlerini bu fuarda sergileyecek.

YABANCI KATILIMCILAR TÜYAP yurt dışı ofisleri kanalıyla yürütülen kapsamlı çalışmalar neticesinde Japonya, İran, Gürcistan, Azerbaycan, İngiltere, Bulgaristan, Almanya, Makedonya, Malta, Macaristan, Hollanda ve Sırbistan’dan yabancı işadamlarının da fuarı ziyaret edecekleri açıklandı. Kocaeli Sanayi Odası ve ABİGEM işbirliğinde düzenlenen “Match4Industry” etkinliği kapsamında söz konusu yabancı işadamları ile fuar katılımcısı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri de yapılacak. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli İnşaat Müteahhitleri Birliği ve TÜYAP işbirliğinde fuarla eş zamanlı olarak organize edilen “İnşaat Müteahhitliği Zirvesi” vesilesi ile Doğu Marmara Bölgesinin önde gelen inşaat müteahhitlerine ev sahipliği yapacak. 26-28 Mayıs tarihleri arasında fuar 10.00-19.00 saatlerinde,  29 Mayıs Pazar günü ise saat 18.00’e kadar ziyarete açık olacak.

DESTEKÇİLERİN GÖRÜŞLERİ

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan “Fuar, bölgemizin dışa açılan yüzü olacağı gibi, bölgemizdeki siyicilerin yurtdışındaki sanayicileriyle buluşmasına da vesile olacaktır” dedi. Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) Başkanı Murat Özdağ, fuarlarda sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekti, “Sanayi ve Teknoloji fuarımızın Bilişim Vadimizin geleceği için değerli olduğunu düşünmekteyim. Önemli olan adeta koşan ziyaretçi değil, nitelikli ziyaretçidir. Sanayiye katkısı için inşaatın devam etmesi gerekiyor. Fuarda buna da yer verdik” diye konuştu. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, imalat sanayiinde önemli firmaları ağırlayacaklarını belirtti, Deniz Kuvvetleri’nin Yerlileştirme Sergisi’nde yurt dışından ithal edilen bazı ürünlerin yerli firmalardan teminine ilişkin görüşmeler yapılacağını aktardı. Aselsan ve Roketsan’ın da fuarda yer alacağına dikkat çeken Zeytinoğlu, geçen yıl 21 bin olan ziyaretçi sayısını bu yıl 30 bine çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Zeytinoğlu, fuarda ikili iş görüşmelerinin yapılacağını, Türk İmalat Sanayisi için 600 milyon Avroluk yeni pazar potansiyelinin tanıtılacağını sözlerine ekledi.

Haber:Veysel Kavrayan

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat