Özdilek

Siyaset

Sancaklı Projelerine Güveniyor

MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Saffet Sancaklı, MHP olarak Kocaeli’yi 2023’e taşıyacaklarını belirterek, “Projelerimi gören oyunu verir” dedi

12 Mayıs 2013 Saat: 13:45
Sancaklı Projelerine Güveniyor
Sancaklı Projelerine Güveniyor

MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Saffet Sancaklı, gazetemize özel açıklamalar yaptı. Öncelikle, Büyükşehir’de bir tek kendisinin başkan adayı olmadığını söyleyen Sancaklı, “Ben aday adayıyım. Bunu da teşkilatlarım istiyor. Halk da gördüğüm aday olmamı hatta Büyükşehir Belediye Başkanı olmamı istiyor. dedi. 

2023 VİZYONU 
Futbolculuğunda çok güçlü rakiplere karşı oynadığını söyleyen Sancaklı, “Yalnız Kocaeli için değil, dünyada da yıkılmayacak kale, alınmayacak seçim yoktur. Adaylığım açıklandığında hedeflerimi, kendi anketlerimi açıklayacağım. O zaman neler yapacağımı anlatacağım. Şu anda konuşmam doğru olmaz. Belki genel merkez başka aday üzerinde çalışma yapıyor, benim açıklama yapmam başka adaylara saygısızlık olur. Ben sırf aday adayı değilim. Aynı zamanda belirleyen guruptayım. Konuşmaktan çekinmiyorum ama şu anda projelerimden bahsedemem. Ama ciddi çalışmalar yapılıyor. Ben aday olursam o çalışmalar benim ismimle başkası olursa onun ismiyle projeler açıklanacak. Kocaeli’nde son 10 yıldır yapılamayan ama yapılması gereken 2023 vizyonu MHP vizyonudur. 2023 Kocaeli nasıl olacak bunların hepsini projelerde resimlerle göreceksiniz” dedi.

ŞİMDİDEN OY VERİRSİNİZ
Çalışmaların lafla değil proje ile yapılacağına dikkat çeken Sancaklı, “Projelerimizi görseniz şimdiden MHP’ye oy verirsiniz. Gezdiğim iller içerisinde,  Kocaeli ili şuanda Türkiye’de çalışma, aktivite, proje üretme konusunda bir numara” dedi. Cuma günü başlatılan üye katılım kampanyasından bahseden Sancaklı, “Bu çalışma İl Başkanı Aydın Ünlü ve ekibinin vizyonunu gösteriyor. ESG çalışmalarını da takip ediyorum. Buradan aldığım veriler doğru. Onun için Aydın başkan ne zaman isterse Ankara’ya randevusuz gidiyor. Bu her il başkanının becerebildiği bir şey değil. Kendisini daha 6 aydır tanıyorum ama çalışmalarından dolayı destekliyorum” dedi. 

MİLLETVEKİLLİĞİNİ HAK EDİYORUM
Kocaeli’nde Büyükşehir Belediye Başkanlığı değil Milletvekilliği hayali kurduğu söylemlerini değerlendiren Sancaklı, “Kazanamayacağımı düşündüğüm seçime beni kimse sokamaz. Ben MYK üyesiyim bu zaten sonraki seçimde milletvekilli olmak demek. Bahçeli bana hedefimi sorduğunda ben Spor Bakanlığı dedim. Onun için burada belediye başkanlığı için çalışırım da vekil olurum diye bir şey yok. 75 tane MYK üyesi var. En gözde üye benim. Bunu Türkiye görüyor. Ben vekilliği zaten hak ediyorum. Şu anda milletvekilliği seçimlerini değil vekillerin Türkiye için ne yaptığını konuşmalıyız. Şu anda seçim olsa MHP’den en az 3 ya da 5 vekil çıkar. Biz kaç vekil çıkaracağımızın savaşını verelim” açıklamasında bulundu.

MECLİS ÜYELERİNDE ETKİN OLACAĞIM
Seçim için herhangi bir bütçe ayırmadığını ama bunun için ne gerekiyorsa yapacağının altını çizen Sancaklı, “Seçime kim aday olursa, ya da ne kadar bütçe gerekiyorsa gereken yapılır. Ben kimsenin bir lirasını kabul etmem ama çevrem var, dostlarım var. Ben bir lira ile beş liralık iş yaptım” dedi. Aday olduğu takdirde meclis üyeleri seçiminde de etkin bir şekilde rol alacağını aktaran Sancaklı, “Ekip olarak hareket edeceğiz. Ama benim olduğum yerde bu bunun yeğeni, bu bunun amcasının oğlu olayına izin vermem. Meclis üyeleri de halkın ve teşkilatların kabul ettiği isimler olacak. Kriterlerimiz bunlar. Bu kriterlerin taşıyanların en iyisi seçilecek. Halkın kabul ettiği ismi meclis üyesi seçersen halk onun peşinden gider. Adayların halkta karşılığı olacak” şeklinde konuştu. 

BAŞARILI BULMUYORUM
Yerel seçimlerde muhtemel rakibi olacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu başarılı bulmadığını açıklayan Sancaklı, “Sanayinin bu kadar gelişmiş olduğu, bu kadar çok bütçesi olan bir kentte yapılanları yeterli bulmuyorum. Kocaeli dünyada az rastlanan bir şehir. Denizi var, dağı var. Burada deniz turizmi yok, dağ turizmi yok. Eğer o Kartepe’de takımların kamp yaptığı otel kurulmasa Kartepe’ye gelemeyecektik. Burada yaz olimpiyatları da kış olimpiyatları da düzenlerim. Bu kadar bakanımız var, imkânlar var. Bir tane uluslararası organizasyonu almıyor. Çünkü tesis yok.  Mersin’den Zafer Çağlayan çıktı hemen orada tesisler yapıldı. Burası İstanbul’a bu kadar yakın, bu kadar para var ama organizasyon yok. İyi bir şey yapılırsa takdir edilir” diye konuştu.

SİRMEN BÜYÜK BİR POLİTİKACI
CHP’li Sefa Sirmen ile ilgili söylemlerinin de başka şekilde yankı bulduğunu belirten Sancaklı, “Sirmen benim başkanım. Dostluğumuz menfaate dayanmayan arkadaşlıktır.  Kocaeli’nde benim oynadığım dönemde bir metre kare toprak almadım. Tek nedeni Sirmen’in başkan, benim de takım kaptanı olmam. Ben buradan parayla bir şey alsam insanlar rant sağladığımı düşünürdü. Sefa Bey büyük bir politikacı. Kendisini aday olduğunda destekledim. Onu desteklemekten onur duydum. Aday olursa kentin başında gelen isimlerinden biri, yaptığı çalışmalar, başarıları ortada” dedi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat