Özdilek

Siyaset

Sanayide kalitesizlik aşılacak

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce emeğin başkenti Kocaeli’den tüm ülkeye seslendi

9 Haziran 2018 Saat: 17:34
Sanayide kalitesizlik aşılacak
Sanayide kalitesizlik aşılacak

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kocaeli’de vatandaşlarla buluştu. “Başkan İnce” sloganları arasında konuşan Muharrem İnce, “Sanayiyi nerede konuşacağız? Tabi ki Kocaeli’de. Kalkınma sanayi ile olur, sanayide kalitesizliği durduracağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala temposunu iyiden iyiye arttırdı. Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitinge Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yanı sıra CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekilleri, il ve ilçe örgütler, milletvekili adayları, partililer ve yaklaşık 35 bin kişi katıldı. Muharrem İnce’nin Perşembe Pazarı alanında düzenlediği mitinge Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik ve milletvekili adayları, İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman ve milletvekili adayları, DP İl Başkanı  Mustafa Nazlıgül, CHP’nin Kocaeli’de önemli isimlerinden Sefa Sirmen ve eski milletvekilleri de mitinge gelerek İnce’ye destek verdi. Kocaelispor taraftar grubu Hodri Meydan ve CHP İl Kadın Kolları miting sonrası Muharrem İnce’ye çiçek takdim etti. Muharrem İnce’nin Kocaeli mitingi yaklaşık 45 dakika sürerken ilimizde mitingini tamamlayan İnce daha sonrasında İstanbul’a geçti.

Hazırlıklarına günler öncesi başlanan miting öncesi partililer yoğun bir afiş ve bayrak çalışmasıyla birlikte vatandaşları mitinge davet etti. CHP İl Örgütü’nün hazırlamış olduğu 10 bin adet Türk Bayrağı ve 10 bin adet, üzerinde Muharrem İnce yazan şapka dağıtıldı. Katılımın yoğun olduğu mitingde, Anıtpark’tan başlayıp valilik binasına kadar olan bölge güvenlik güçleri tarafından tutuldu. Alana polis ekiplerinin yanı sıra takviye olarak jandarma ekipleri de görevlendirildi. Giriş noktalarına kurulan arama bölgesinde mitinge gelenler yoğun aramadan geçti. Ayrıca miting öncesi alan arama köpekleri tarafından didik didik arandı. Drone savar silahı da miting alanında hazır tutuldu. Miting alanına çıkan yollar ise CHP bayraklarıyla donatıldı.

“Sanayiyi Kocaeli’de konuşacağız”

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce binlerce coşkulu kalabalığa şöyle seslendi. “Benim konuşmalarım iki bölümden oluşuyor. İlk olarak Türkiye ölçekli çözüm önerileri. İkincisi ise Erdoğan’a cevaplar. İkide bir diploma sormuyorum. Zaten olan var olmayan var, canı çeker. Sanayiyi nerede konuşacağız? Tabi ki Kocaeli’de. Sanayimiz, tarımımız atıl. Sanayide enerji maliyeti çok yüksek. Sanayi bir takım faaliyetidir. Türkiye’de sanayide bir kalitesizlik var. İlk işimiz sanayide kalitesizliği aşmak olacaktır. Türkiye’nin milli gelirinin yüzde 15’i sanayidedir. Gelişmiş ülkeler bizim bugün zorlandığımız 10 bin dolarlara düşen milli gelirimizi 1950’lerde yakalamışlar. Biz 2018’de bile 10 bin dolarda değiliz. 454 milyar dolar borcumuz var. Son 15 yılda üretim yerine ne yazık ki ithalatı seçti.

“İnönü gelemez, sen ona git”

Sanayiyi terk edip sanayicileri inşaatçı yaptık. Ne yazık ki yüksek teknoloji yüzde 1.  Eğer inşaat dünyayı zenginleştirseydi örnekleri var. 1500 yıl önce asıl inşaatı Çinliler yaptı. İstanbul surları yüzyıl öncesinin en büyük inşaatıdır. Kalkınma sanayi ile olur. Erdoğan dünyayı bin sene geriden takip ediyor. Değerli komşularım bizim buradan çıkışımız sanayi ile olacaktır. Erdoğan ne ile kavga ettiyse o arttı. İnce’yle kavga etti İnce’nin oyu arttı. Meydanlarda ne söylediğini bilmeyen bir Cumhurbaşkanı var.  Erdoğan dün rahmetli Erdal İnönü’yü de FETÖ’cü yaptı. Erdal İnönü rahmetli, gelemez istersen sen git dedim. Ben buradan Erdoğan’a sesleniyorum. Erdal İnönü yok, Muharrem İnce var. Sana meydan okuyorum çakma dünya lideri.  Gelsin ekonomi, dış politika, sanayi tartışalım. Ben üretim, sanayi diyorum sen kıraathane diyorsun.

Sen apoletleri fetö’ye mi taktın?”

Benim dönemimde Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın tüm genel müdürlerini değiştireceğim. O kredileri nasıl aldığınızı belirleyeceğim.  Artık millet geliyor, bu bir dip dalgası. Kocaeli’de çok kamyoncu var. Benim babam da kamyoncuydu. Kamyoncuları vergilerden kurtarıp tüm sorunlarını çözeceğim. Emeğin başkentinde size sözüm Cumhurbaşkanı seçildiğim 48 saat içinde OHAL’i kaldıracağım. Benim fotoğraflarımı montajlayıp seriş ediyor bunlar. Ben sadece FETÖ’cüler montajcı zannederdim, bunlarda öyleymiş. Apoletlerini sökeceğim dediğimde bana APO’ya mı takacaksın o apoletleri dedi sayın Erdoğan. Peki sen söktüğün apoletleri FETÖ’ye mi taktın? Erdoğan Türkiye’yi Amerika’dan yönetiyor, ben Ankara’dan yöneteceğim”

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat