Özdilek

Ekonomi

Sanayi Sektörü, "Santek'13 Fuarı"nda Buluşacak

"Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı" (SANTEK'13), 24 27 Eylül'de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açılacak

2 Ağustos 2013 Saat: 19:40
Sanayi Sektörü, "Santek'13 Fuarı"nda Buluşacak
Sanayi Sektörü, "Santek'13 Fuarı"nda Buluşacak

Kocaeli Valiliği, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce desteklenen "Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı" (SANTEK'13) 24 Eylül Salı günü,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açılacak.

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, KSO'nun, Doğu Marmara Bölgesi'nde fuarcılık alanında çalışmaların yapılmasında uzun zamandır istekli olduğunu ifade ederek, Kocaeli'de tam işlevli bir fuar alanının oluşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Kentin, Türkiye ekonomisi ve işgücü potansiyeline katkısı olan önemli illerin başında geldiğini dile getiren Zeytinoğlu, gerçekleştirilecek fuarın, firmaların yurt dışı pazarlarına daha kolay açılabilmelerini sağlayacağını kaydetti.

Zeytinoğlu, fuar alanında 350 standın açılmasını hedeflediklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Yabancı misafirlerimiz de fuarda stant açabilecek.  Fuarın yanında, 'Uuslararsı İkili İş Görüşmeleri Etkinliği' dediğimiz bir çalışmamız olacak. Bu çalışmayla da bölgemizin ve firmalarımızın kalkınması ve tanıtımı için büyük önem arz etmekte olup fuarımıza uluslararası bir nitelik kazandıracaktır. Fuar ilk olduğu için genelde kimse destek vermez ama Ekonomi Bakanlığı bize destek verecekler. Hedefimiz, fuarı her sene ya da senede birkaç kez yapılabilir hale getirmek."

Anadolu EXPO Genel Müdürü Cem Aydın da düzenlenecek fuarın ardından 7 tane ihtisas fuarının bölgede organize edilmesini planladıklarını söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat