Özdilek

Ekonomi

SAMAN YOKSA PATATES VAR!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker arasında yaşanan ‘makarna polemiği’ devam ediyor.

20 Şubat 2013 Saat: 21:52
SAMAN YOKSA PATATES VAR!
SAMAN YOKSA PATATES VAR!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker arasında yaşanan  ‘makarna polemiği’ devam ederken, bu kez saman alamayan çiftçilerin hayvanlarına patates yedirdikleri iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Samanın tonunun 1000- 1200 TL arasında değiştiği Doğu Anadolu Bölgesi’nde tonunu 120 TL’ye alan besiciler özel yaptırdıkları bıçaklar ile doğradıkları patatesleri yem olarak hayvanlarına yedirdikleri iddia edildi.

Öğüt’e göre, hem daha verimli hem de daha ucuz olan patates, ithal ot ve samandan sonra bölge çiftçisinin adeta umudu oldu.

 

SAYIN BAKAN BUNA NE DİYECEK?


Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan ot ve saman sorununu TBMM gündemine taşıyan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile ‘makarna’ polemiğine giren CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Pasinler ilçesinde birlikte hayvanlara patates yediren çiftçileri ziyaret ederek ahırları gezdi, büyükbaş hayvanlara nasıl patates yedirildiğini cep telefonu ile görüntüleyerek , “Bakalım sayın bakan patatesle hayvanlarını beslemek zorunda kalan bu çiftçilerimiz için ne diyecek.” dedi.

 

UZAKTAN İZLEYENLER BİZİ ANLAMIYOR


Öğüt, olayları uzaktan izleyenlerin konuyu kavramakta zorluk çektiklerini, çiftçinin ve köylünün içine düştüğü durumu anlamak istemeyenlerin kendisini şov yapmakla suçladıklarını ifade eden Öğüt, ilçede birçok iş yeri ve kahvehanelerin camlarına “Hayvanlar için patates bulunur” şeklindeki asılan ilanlara dikkat çekti.

 

Öğüt,  çiftçilerin kendisine, bu sene yaşanan kuraklık nedeniyle ot ve saman fiyatlarının aşırı arttığı ve bu nedenle hayvanlara kilosu daha ucuz olan, satamadıkları patatesleri yedirdiklerini belirttiğini vurguladı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat