Özdilek

Aşayiş

Sahte savcı yakalandı

İzmit İlçesi Yahya Kaptan Mahallesinde ikamet eden M.Ş. (68) isimli yaşlı kadını 26 Şubat akşamı telefonla arayan İ.Ç. (21) isimli şüpheli, kendisini Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıttı.

28 Şubat 2018 Saat: 16:15
Sahte savcı yakalandı
Sahte savcı yakalandı

 İ.Ç., ev sahibi M.Ş.’nin evinin FETÖ Silahlı Terör Örgütü tarafından satışa çıkartıldığını, sözde bu satışı durdurmak ve evini kurtarmak için evini kendilerinin göndereceği emlakçıya satarak parayı aldıktan sonra gecici olarak kendilerine teslim etmesini istedi. Yaşlı kadını   herşeyi kabul ederek emlakcının kendsine gelmesini beklerken, durumdan şüphelendi ve polise geldi.  Kadının  başvurusu üzerine  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri harekete geçti.Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sözde başsavcı İ.Ç.’nin,  bir yakının evini satacağını söyleyerek  M.Ş isimli kadının evine telefonla yönlendirdiği emlakçı ile irtibata geçti.  Durumdan  habersiz olan emlakçı bilgilendirilerek geri gönderildi.  M.Ş ise kendisini arayan sahte savcı İ.Ç’ye evi  350 bin liraya sattığını ve parayı aldığını söyledi. Bunun üzerine şahıs, parayı gecici olarak kendisinden almak için  gelceğini söyledi. Polis binada önlem aldı. Şahıs parayı almak için geldiği apartmanda  polis tarafından yakalandı. Sabıkalı olan İ.Ç  Asayiş Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemleri sonrası adli merciilere sevk edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat