Özdilek

Çevre

Sahil Kurtarma Organize Oldu

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi, 245 kişilik ekip 6 jet-ski ve 6 zotyak botla organize olup sahillerdeki görevine başladı

8 Haziran 2014 Saat: 11:33
Sahil Kurtarma Organize Oldu
Sahil Kurtarma Organize Oldu

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) 07.06.2014-15.09.2014 tarihleri arasında İlimizdeki tüm sahillerde haftanın yedi günü 10:00-18:00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti için 245 kişilik ekiple göreve hazır. Kurtarma filosuna 6 adet jet ski, 6 adet zodyak bot yer alıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı önünden İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ve AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu tarafından uğurlanan ekiplere, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara;” Sizlerin görev yaptığınız yerlerde çok şükür birkaç senedir kaybımız yok. Vatandaşlarımızın da sizlerin ikazlarınızı dikkate alması ve sizlerin olduğu bölgelerde denize girmesi gerekiyor. İyi ki varsınız. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum, başarılar diliyorum” diyerek ekipleri görev yerlerine uğurlardı.

 

8 YILDA 2.775 KİŞİ KURTARILDI

Halkımızın güvenli bir şekilde denize girebilmesi için haftanın 7 günü Kandıra Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Sarısu, Bağırganlı, Karamürsel-Altınkemer sahilinde; Darıca-Bayramoğlu Halk Plajı ve Kadınlar Plajı olmak üzere 8 bölgede, haftanın 7 günü cankurtaranlık hizmeti veriliyor. 2005-2013 yılları arası verilen cankurtaranlık hizmetlerinde, 2.775 kişi kurtarıldı. Ekipler tarafından, Ömerağzı, Kefken, Kerpe, Kovanağzı, Babalı-Dikili, Uzunkum, Lahana koyu bölgelerinde, denize girecek vatandaşlara uyarıda bulunmak ve boğulma vakalarının önüne geçmek için toplam 100 adet uyarı tabelası, 100 adet can simidi, birçok bölgeye de emniyet şeritleri çekildi. Karadeniz’in tehlikeli rip akıntısı (çeken akıntı) ile ilgili uyarıcı tabelalar sahillere yerleştirildi.

 

EKİPLER PROFESYONEL

Cankurtaranlık çalışmalarında dünya standartları, Mavi Bayrak Kriterleri ve TSSF’nin standartlarına uygun olarak Kocaeli sahillerinde görev alacak tüm personele, profesyonel eğitmenler tarafından havuz eğitimi ve cankurtaranlık belgesi olmayan ya da süresi geçen personele ve gönüllülere bronz ve gümüş cankurtaranlık bröveleri aldırıldı.  Sahillerde, su kazaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürler, yaz dönemi boyunca bölgelerde dağıtılacak.         Görev alan birimler ve sivil toplum kuruluşları arasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı Güvenlik Şube Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ambulans Birimi; Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Akut Arama Kurtarma Kocaeli Şubesi, MAGDER (Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği) Kocaeli Şubesi, Denizyıldızları Spor Kulübü Derneği, Gönüllü İtfaiyeciler ve Yeditepe Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü (YÜDAK) yer alıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat