Özdilek

Sağlık

Sağlıkta ilk müdahale çok önemli

Büyükşehir, AFAD ve KOÜ iş birliğinde afete hazırlık koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda ilk müdahaleye dikkat çekildi

21 Kasım 2016 Saat: 14:27
Sağlıkta ilk müdahale çok önemli
Sağlıkta ilk müdahale çok önemli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) ve AFAD Kocaeli İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında yapılan ‘’Afet Bilinci Hayat Kurtarır‘’ konulu eğitim programı istişare toplantısı Sekapark Otel’de yapıldı. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürü Ufuk Atabay, Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, KOÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fadime Sertçelik ve AFAD eğitimcisi Alper Şen katıldı.

İLK MÜDAHALE

Afet bilincini arttırmak ve olası bir afette zararı asgari düzeye indirmek için yapılan eğitim çalışmaları kapsamında toplantı düzenlendi. Yapılacak eğitimlerle beraber mahalle halkı ile kamu kurumlarının daha koordineli bir şekilde hareket etmesi amaçlanıyor. Temel olarak afet anında vatandaşların yardım ekipleri gelene kadar kendi kendilerine ilk müdahaleleri yapmaları amaçlanıyor.

EĞİTİMLER VERİLECEK

Mahallelerde verilecek eğitimler öncesinde risk analizleri yapılacak. Mahallede yaşayan vatandaşlar, gönüllülerle birlikte zarar azaltma çalışmaları yapacak. Riskler belirlenerek bu konuda gerekli çözümler üretilecek. Hane eğitimleri, mahalle eğitimleri ve mahalle liderlerinin belirlenmesi gibi çalışmalar gerçekleştirilecek.

EKİPLERE YARDIM

Gerçekleştirilen toplantıda afet bilincinin önemli olduğu ve afet denildiğinde akla sadece deprem gelmemesi gerektiğinin altı çizildi. Afetten yara almadan kurtulanların alınan eğitimler neticesinde yardım ekiplerine katkı sağlaması amaçlanıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat