Özdilek

Eğitim

Sağlıkta Dönüşüm ve sendikal mücadele konferansı yapıldı

Sendika ve Yaşam Dergisi yazarları tarafından Eğitim-Sen Şube binasında “Eğitim ve Sağlıkta Dönüşüm ve Sendikal Mücadele” isimli bir konferans gerçekleştirdi.

10 Ocak 2016 Saat: 11:10
Sağlıkta Dönüşüm ve sendikal mücadele konferansı yapıldı
Sağlıkta Dönüşüm ve sendikal mücadele konferansı yapıldı

Sendika ve Yaşam Dergisi yazarları tarafından Eğitim-Sen Şube binasında “Eğitim ve Sağlıkta Dönüşüm ve Sendikal Mücadele” isimli bir konferans gerçekleştirdi. Konferansa Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Nejla Kurul, Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yücel Demirer, Gazi Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa Durmuş konuşmacı olarak katıldı. Konferansı izleyenler arasında HDP eski Milletvekili ve Eski AB Bakanı Ali Haydar Konca Kocaeli İl Başkanı Mehmet Akgül, SYKP İl Temsilcisi Erhan Sevim, sendika yöneticileri, dergi yazarları ve okurları katıldı.

 

BARIŞA İHTİYAÇ VAR

Konferansta konuşan Yücel Demirer, “Hepiniz de biliyorsunuz Kürdistan coğrafyasında zulüm sürüyor. İnsanlarımızın barışa ihtiyacı var. Biz bu akşam çok kıymetli arkadaşlarımızla bu konuları tartışacağız. Diyanet işlerinin fetvası var son günlerin popüler konusu olarak karşımıza çıkıyor.  AKP ve eğitim bağlamında muhalefet eksenlerinin ne yapılması gerektiğini başlatacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

İŞÇİ SINIFININ KENTİ

Yazar Nejla Kurul ise yaptığı konuşmada, “Kocaeli işçi sınıfının bir kenti. Gezi direnişi zamanında isyanın olduğu şehirlerden birisiydi. Aynı zamanda muhafazakar da bir şehir. İçerisinde sosyalist devrimci mücadeleye katkıda bulunmuş birçok arkadaşımızın olduğu da bir şehir. Konuşmaya ihtiyacımız var, konuşmadığımızda sadece bir et yığınından ibaret oluruz. Egemenler bizim beynimizin içini fethetmeye çalışır. Konuşmamamızı, düşünmememizi isterler. Büyük bir kapatılma yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat