Özdilek

Ekonomi

Sağlıkçıya şiddet son bulsun

Kocaeli Tabip Odası, Seka Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir doktorun, hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasını protesto etmek amacıyla, basın açıklaması düzenledi

7 Mart 2014 Saat: 17:10
Sağlıkçıya şiddet son bulsun
Sağlıkçıya şiddet son bulsun

Kocaeli Tabip Odası, Seka Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir doktorun, hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasını protesto etmek amacıyla, basın açıklaması düzenledi. Seka Devlet Hastanesi Acil Girişi önünde yapılan açıklamaya Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi’nden de destek geldi.

“SAĞLIĞIMIZ HASTADIR”

Kocaeli Tabip Odası adına açıklamayı yapan Başkan Dr. Kemal Keşmer, “Sağlıkta dönüşüm diye diye sağlığımızı hasta ettiler” dedi. Sağlıkta gelinen noktayı özetleyen Keşmer, “Ne yazık ki piyasa tıbbı, insanı bir inceleme nesnesine indirgemiştir” ifadelerini kullandı. Yeni tıbbın insanı MR raporları ve laboratuar sonuçlarıyla gördüğünü dile getiren Keşmer, sorunların bir an önce çözülmesini istedi.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Sistemin çarpıklığı nedeniyle sağlık çalışanlarının her gün ‘müşteri’ olarak görünen hastalarla karşı karşıya kaldığını belirten Dr. Kemal Keşmer, “Bu hastanede bir meslektaşımız da 7 hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Hemen her gün Türkiye’nin her yerinden bu tarz haberler alıyoruz. Sağlık çalışanları olarak amacımız, halkın sağlığını korumaktır” dedi. Torba yasalar içinde geçen göstermelik önlemlerin, artık kendilerini kandıramayacaklarını belirten Keşmer, “İyi hekimlik için, halkın sağlığı için güvenli çalışma ortamı ve güvenli gelecek istiyoruz” diye konuştu. Devletin yanı sıra hastane yöneticilerinin de gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade eden Keşmer, vatandaşlara seslenerek hastalara vakit ayrılamamasının nedeninin sistemden kaynaklandığını belirterek, “Ellerini tüm ceplerinize uzatanları artık tanıyın ve seçimlerde onların yakasına yapışın” şeklinde konuştu. Kısa bir açıklama yapan Türk Sağlık Sen Başkanı Ömer Çeker de hükümetin sağlık sistemini bozduğunu ve bu durumun derhal düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat