Özdilek

Sağlık

'Sağlık sisteminde tahribat devam etmektedir'

CHP İl Çevre ve Sağlık Komisyonu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de sağlık sistemindeki tahribatın devam ettiğini duyurdu.

13 Mart 2013 Saat: 11:16
'Sağlık sisteminde tahribat devam etmektedir'
'Sağlık sisteminde tahribat devam etmektedir'

CHP İl Başkan Yardımcısı ve Sağlık komisyonu başkanı Müzeyyen Topçu Tan, komisyon süyeleriyle birlikte açıklama yaptı. Tan, AKP hükümetinin, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinde sebep olduğu tahribatın artarak devam ettiğini dile getirdi, “Sağlık politikaları, toplumun gereksinimleri yönünde değil, vahşi kapitalizmin çıkarları doğrultusunda şekillenmektedir. Enkaz haline gelen sağlık sistemi halkımızın cebinden her geçen gün daha fazla paranın çekilmesine neden olmaktadır.Gittikçe artan katılım payları ile halkın cebi boşalırken ve halkımız özel sağlık harcaması yapmaya alıştırılırken, sağlık emekçilerimizin sosyal yaşamları ve mali durumları gittikçe kötüleşmektedir” dedi.

Tüm sağlık sistemini özelleştirme yolunda hızla ilerleyen AKP hükümetinin hastaları müşteri, sağlık emekçilerini ise bordrolu köleler haline getirdiğini anlatan Tan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“- Bedensel, ruhsal ve sosyal anlamda tam bir iyilik hali olarak tanımlanan sağlığımızı emanet ettiğimiz, her yerde ve her koşulda,  gece gündüz demeden büyük özveriyle, çalışan, kendisini 'insana hizmet' ilkesine adamış sağlık emekçilerimizin, 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlarken, vermekte oldukları onurlu mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtiriz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat