Özdilek

Güncel

Sağlık hak olmaktan çıkıyor

Emekli-Sen Şubesi adına açıklama yapan Ayşe Kayalar, sağlık sektörünün devlet eliyle özelleştirilerek vatandaşların ücretsiz sağlık hakkının elinden alınmaya çalıştığını söyledi.

27 Kasım 2014 Saat: 17:51
Sağlık hak olmaktan çıkıyor
Sağlık hak olmaktan çıkıyor

Emekli-Sen Şube Başkanı İbrahim Turgut ve sendika üyeleri Belediye İş Hanı önünde bir araya gelerek Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan dispansere kadar yürüdü. Burada grup adına Ayşe Kayalar basın açıklaması yaptı. Sağlık sektöründeki özelleştirmeleri eleştiren Ayşe Kayalar, sağlık sektörünün kasıtlı olarak devlet tarafından özelleştirildiğini, tedavi olmanın maliyetlerinin arttırıldığını ve ücretsiz sağlık hakkının vatandaşların elinden alınmaya çalışıldığını ifade etti.

 

PERSONELSİZ BIRAKIYORLAR

Hükümetin devlet hastanelerinin prestijlerini kasıtlı olarak düşürdüğünü ifade eden Ayşe Kayalar, “Devlet tarafından sağlık alanına yatırım yapılmayarak, Sağlık Bakanlığı ile SSK’ya bağlı sağlık tesisleri, gerekli tıbbi donanım, teçhizat ve personelde yoksun bırakılıyor. Bütün bu uygulamaların amacı ise kamu sağlık sistemini halkın gözünden düşürmek ve tasfiye etmektir. Çünkü sağlık, insanların mutlaka ihtiyaç duyacakları yüksek külfetin yanı sıra yüksek kar getiren bir hizmettir” ifadelerini kullandı.

 

YIKIM PLANI

Devlet hastanelerinin prestijlerini düşürerek vatandaşları özel hastanelere yönlendiren bir plan uygulandığını belirten Ayşe Kayalar, “Sermayenin yatırım yapmasının önünde engel ıolarak duran kamu sağlık sistemi çökertilmeye ve tasfiye edilmeye çalışılıyor. Bu yıkım planı ile sağlık bir hak olmaktan çıkarıldı. Başta emekliler olmak üzere tüm yurttaşlarımızı bu yıkım planına karşı çıkması için yapacağımız etkinliklere ve eylemlere davet ediyoruz. Sağlık hakkımız elimizden alınamaz” açıklamasında bulundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat