Özdilek

Sağlık

Sağlık Bakanlığından 6 bin kişi çıkarıldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana Sağlık Bakanlığından 6 bin kişinin memuriyetten çıkarıldığını söyledi

12 Ocak 2017 Saat: 09:56
Sağlık Bakanlığından 6 bin kişi çıkarıldı
Sağlık Bakanlığından 6 bin kişi çıkarıldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana Sağlık Bakanlığından 6 bin kişinin memuriyetten çıkarıldığını söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana Sağlık Bakanlığında 9 bin 673 personelin görevden uzaklaştırıldığını, bu kişilerden 6 bin 315'inin kamu görevinden çıkarıldığını, 2 bin 414'ünün göreve iade edildiğini, açığa alınan 944 personelle ilgili incelemenin sürdüğünü bildirdi.

Akdağ, sağlık muhabirleriyle "2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda  bir araya geldi.
 
Yıl içinde 33 bin sağlık personeli ataması yapıldığını ifade eden  Akdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütü mensuplarının Bakanlık  içinden temizlenmesi için önemli bir mesai ayrıldığına dikkati çekti. Şu ana kadar 9 bin 673 personelin görevden uzaklaştırıldığını bildiren  Akdağ, "Bunlardan 6 bin 315'i memuriyet görevinden, kamu görevinden çıkarılmış  durumdadır. 2 bin 414'ü göreve iade edilmiştir, 944 personel hala açıktadır.  Onlarla ilgili incelemelerimiz devam ediyor." diye konuştu.
 
Akdağ, tüm bakanlıklarda ve kamuda olduğu gibi FETÖ/Paralel Devlet  Yapılanması, PKK ve diğer örgütlerle mücadelenin titizlikle yürütüldüğünün altını  çizerek, kimse mağdur edilmeden ilgili kişilerin sağlık kuruluşlarından  temizleneceğini ve yola devam edileceğini vurguladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat