Özdilek

Güncel

Sabah treni İzmit’te neden durmuyor?

Çok fazla beklemiştik, çok umutluyduk ama İzmit yine büyük hayal kırkılığı yaşamaya devam ediyor. Hızlı tren hattı çalışması nedeniyle 3 yıl ilimize trensiz kaldı. Günde binlerce insanın kullandığı trenler olmayınca çok sıkın

29 Eylül 2014 Saat: 13:14
Sabah treni İzmit’te neden durmuyor?
Sabah treni İzmit’te neden durmuyor?

Hızlı tren hattı tamamlandı, büyük umutlarla açıldı ama yine en mağduru biz olduk. Banliyö hatları açılmayınca İzmitlilerin mağduriyeti devam ediyor. İşine, okuluna gitmek isteyen vatandaşla yine otobüslere doluşup sıkış sıkış yolculuk etmek zorunda. Banliyö hatlarının ise ne zaman tekrar faaliyete geçeceği belli değil. Bu şehrin kesinlikle İstanbul-Adapazarı arasında banliyö trene ihtiyacı var. Son söylentilere göre, yolcu taşıyacak banliyö trenlerin yerine yük taşıyan kargo trenlerinin çalışacağı iddia ediliyor.

İstanbul-Ankara arasında günde karşılıklı 7 tane Hızlı Tren seferi yapılıyor. İzmit’ten İstanbul yönüne 11.52, 14.55, 17.40, 20.42’de Hızlı Tren kalkıyor. İzmit’ten Ankara yönüne ise 08.24, 11.26, 14.14 ve 16.54’de tren hareket ediyor. Ankara yönüne giden 7 trenden 5’i, İstanbul yönüne giden 7 trenden 5’i İzmit garında duruyor, yolcu alıp, indiriyor. Ankara’dan sabah saat 06.00’da kalkıp, saat 08.00 sıralarında İzmit’ten geçen bir YHT var.  İzmit’te durmuyor. Yine Ankara’dan akşam saat 19.00’da hareket eden son tren var. Bu tren de saat 21.00 sıralarında İzmit’te durmadan İstanbul’a geçiyor.

İstanbul’dan sabah saat 06.15’de kalkan ilk tren saat 07.00 sıralarında İzmit’ten transit geçiyor. Yine İstanbul’dan saat 19.10’da hareket eden son tren de saat 20.00 sıralarında İzmit garında durmadan gidiyor. Gün içindeki 5 trene oranla, bu sabah ilk ve son trenler çok daha önemli. Üniversiteler açıldı. İzmit’ten İstanbul’a, İstanbul’dan İzmit’e gidip gelen öğrenciler var. Okula gidiş için sabah ilk, eve dönüş için akşam son tren çok önemli. İstanbul-Ankara arasındaki YHT’lerin tamamı Eskişehir’de duruyor. Ama İzmit’te 14 seferden 10’u duruyor. Vatandaşlar tüm seferlerin İzmit Garı’nda da durmasını istiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat