Özdilek

Güncel

Saadet Kocaeli Hatay’da

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Deprem Koordinasyon Komisyon Başkanı Halil Kayın ve beraberindeki heyet, Hatay’da depremzedeler ve bölgede yardım faaliyetlerini gerçekleştiren STK’ler ile bir araya geldi.

19 Şubat 2023 Saat: 16:23
Saadet Kocaeli Hatay’da
Saadet Kocaeli Hatay’da

Saadet Kocaeli Hatay’da

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Deprem Koordinasyon Komisyon Başkanı Halil Kayın ve beraberindeki heyet, Hatay’da depremzedeler ve bölgede yardım faaliyetlerini gerçekleştiren STK’ler ile bir araya geldi.

 Zafer Mutlu ‘ Hangi depremden ne zaman ders çıkaracağız.’

Depremin ilk gününden itibaren tüm Kocaeli teşkilatlarımız ile birlikte bu felaketten etkilenen tüm illerimizde bir yaraya merhem olabilmenin mücadelesini verdik. Bugün Hatay ilimizdeyiz. TV’lerde gördüğümüz manzaranın bizzat içerisindeyiz. Bizler Kocaeli olarak deprem ne olduğunu en iyi bilen insanlarız. Bu ülkede deprem bir gerçekliktir, bu gerçekliğe göre adım atılması da bir zorunluluktur. Müteahhidinden yapı denetim firmasına, Çevre Şehircilik Bakanlığından belediyesine , çalışan ustasından şantiye şefine kadar bu inşaat sürecini tüm ayrıntıları ile ele almak zorundayız. Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu yer bilimciler inşaat mühendisleri meslek odaları kaç defa bu gerçekliği iktidar sahiplerinin yüzüne vuracak ya da kaç kez vurması gerekmektedir.

Yanlış atılan adımların üzerine gidilmelidir.

Başından beri ifade ettiğimiz gibi bu acının tarifi yok , acılan yaraları el birliği ile sarmak zorundayız, fakat bu yaraları sararken de kimsenin susmaması gerekmektedir. Nerde ne hata yapıldıysa nerede ne yanlış adım atıldıysa bunun üzerine gidilmeli bunları yapanların adalet karşısında hesabı mutlaka sorulmalıdır.

 Halil Kayın ‘Deprem sonrası yardımların sürdürülebilir olması gerekmektedir.’

Hatay’daki Yardım Koordinasyon noktalarımızı, aşevlerimizi ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldık. Burada kalan vatandaşlarımız ve kurulan çadır kentlerde ihtiyaçlarının karşılanmasının sürdürülebilir bir duruma gelmesi için canhıraş bir şekilde çalışan tüm STK’lerimize devlet kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.

Depremin ilk anından itibaren hem teşkilatlarımız hem belediyelerimiz hem de vatandaşlarımız anında bir aksiyon sergileyip üzerine düşeni gerçekleştirdiler. Tabi bu yardımların sürdürebilir olması en önemli bir durumdur. Hatay’ımızda ve diğer deprem bölgelerinde evlerin iş yerlerinin durumu ortada bu yardımların deprem bölgesinde hayatın normalleşinceye kadar devam etmesi elzemdir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat