Özdilek

Ekonomi

Ruhsatların gecikmesi masaya yatırıldı

Gebze Mimarlar Odası, mimarların ve inşaat sektörünün şikayetlerine neden olan ruhsatların ve iskanların gecikmesine çözüm bulmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, Gebze Belediyesi ile önemli bir toplantı yaptı. Ruhsat ge

27 Mart 2013 Saat: 23:07
Ruhsatların gecikmesi masaya yatırıldı
Ruhsatların gecikmesi masaya yatırıldı

Toplantıya belediye adına  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu, İmar Müüdürü  Oğuzhan Modern, İmar şefleri  Adem Atasever ve Mücahit  Köksal katılırken, Mimarlar adına Oda Başkanı Salih Işık ve Yönetim kurulu üyeleri Yavuz Unsur, Suat Kaplan ve Ebru Önder  katıldı.

ODANIN ÖNERİLERİ…

Toplantıda,  Mimarlar Odası Başkanı Salih Işık ve Yönetim kurulu üyeleri  gecikmelerin önüne geçilmesi için bir dizi öneri de bulundu. Işık, Oda olarak görüşlerini şu şekilde sıraladı: “ Proje Rapörtörleri öncelikle projelere hızlı bir şekilde bakmalı. Bazen sıranın gelmesi bir haftayı bulabiliyor. Projenin eksikliklerinin giderildikten sonra, sonradan eksikliklerin çıkarılması yada görülmesi süreci uzatıyor. Belediye de görüşme odalarının olmaması, mimarlar için sıkıntı yaratıyor. Ruhsat için başvuruda eksikliklerin olması durumunda, bunların anında proje sahiplerine iletilmesi için internet ortamında, mail sistemi kurulmalıdır. Ruhsat sürecinin hızlanması ve sıkıntıların aza  indirilmesi için İmar Müdürlüğü  Oda yönetimi ve mimarlarla guruplar halinde düzenli görüşmeler yapmalıdır. Projelerin ve ruhsat başvurularının eksiksiz olması için, belediye meslek denetimini odanın yapması için yönlendirici olmalıdır.”

KÖŞKER’İN AÇIKLAMALARI…

Gebze Belediye başkanı Adnan köşker ise, “ Amaçlarının, Odanın ve mimarların talepleri doğrultusunda  ve önerilerini de alarak  ruhsat sürecini daha da kısaltmak olduğunu, bu amaçla bu toplantıyı yaptıklarını ifade etti. Köşker, “ Önerilerine açığız. Bizim isteğimiz öncelikle, proje sahibi mimarlarımızın  projelerini  sonuna kadar takip etmeleridir.  5 raportörümüz var ve bunlar henüz bir yılını doldurmadıkları için eksiklerimiz olabilir. Bir süre daha anlayış bekliyoruz. Tadilat projeleri ruhsatları süreci biraz daha uzatıyor, belediyemize yoğunluk getiriyor. Tadilat projeleri onaylanmadan  inşaat yapılmaması için mimarlardan da telkin anlamında destek bekliyoruz. Mimarlar Odasının önerilerini değerlendirip, bazı adımlar atacağız.”dedi.

TOPLANTI KARARLARI…

Toplantı sonunda, proje eksikliklerinin anında  proje sahiplerine ulaşması için mail gurubu oluşturulması, raportörlerle mimarların projeleri  görüşeceği görüşme odalarının yapılması, Nisan ayı ortasında yeni bir toplantı daha yapılarak, alınan önlemlerin sonuçlarının  ve sürecin değerlendirilmesi kararı alındı.  Yine, toplantıda oda yönetimi ve guruplar halinde tüm mimarlarla  Belediye İmar Müdürlüğü’nün sorunun çözümü için görüşmeler yapması kararına varıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat